Afganistan’da, Kerbela Şehitleri Törenlerle Anıldı

Afganistan’da, Kerbela Şehitleri Törenlerle Anıldı

Afganistan'ın başkenti Kabil'de, Hz. Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilişi, Afgan Şiileri tarafından düzenlenen değişik programlarla anıldı.Başkentteki Abul Fezil türbesi önündeki törende, Hz. Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilişinin yıl...

Afganistan'ın başkenti Kabil'de, Hz. Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilişi, Afgan Şiileri tarafından düzenlenen değişik programlarla anıldı.

Başkentteki Abul Fezil türbesi önündeki törende, Hz. Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilişinin yıl dönümü nedeniyle birçok Şii Afganlı kendisini zincire vurdu. Bazıları ise okudukları Kuran-i Kerim ve söyledikleri naatlarla Hz. Hüseyin ve şehit olan 72 arkadaşına dua etti.

Afganistan üst düzey yöneticilerinden Ustad Muhakkik, aşure gününde vatandaşları kan bağışı kampanyasına davet etti. Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani Ahmedzai başta olmak üzere üst düzey yetkililer ve yüzlerce vatandaş kan bağışında bulundu. Kanını, ülke güvenliğini sağlamak için mücadele eden Afgan Milli Güvenlik Güçleri'ne ve Afgan ordusuna bağışladığını söyleyen Ahmedzai, vatandaşları kan vermeye davet etti.

Afganistan'da her yıl çok sayıda Şii, başkent Kabil ve diğer şehirlerde düzenlenen törenlerle Kerbela şehitlerini anıyor. Ayrıca Aşure gününde, ülke genelinde Hz. Hüseyin ve şehit edilen arkadaşlarını anmak için Kuran okunuyor, camilerde aşure gününe özel yemek ve helvalar dağıtılıyor.

Öte yandan başkent Kabil’de, bu sene Aşure günü çok sıkı güvenlik önlemleriyle anıldı. Şehrin ana caddeleri trafiğe kapatılırken, Aşure törenlerinin düzenlendiği bölgelerden yürüyerek geçenlerin üstleri arandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.