Afganistan Ve Hindistan Ortak Fuarlarla Ekonomik İlişkilerini Güçlendiriyor

Afganistan Ve Hindistan Ortak Fuarlarla Ekonomik İlişkilerini Güçlendiriyor

Afganistan’ın başkenti Kabil’de düzenlenen fuarda, Hindistan ve Afganistan'ın en özel ürünleri sergilendi. Fuara 35’i Hindistanlı, toplam 50 firma katıldı. Başkent Kabil'deki İntercontinental Oteli'nde yapılan fuar, Afganistan Ticaret ve...

Afganistan’ın başkenti Kabil’de düzenlenen fuarda, Hindistan ve Afganistan'ın en özel ürünleri sergilendi. Fuara 35’i Hindistanlı, toplam 50 firma katıldı.

Başkent Kabil'deki İntercontinental Oteli'nde yapılan fuar, Afganistan Ticaret ve Sanayi Odası, Hint Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu, Hindistan Ticaret ve Sanayi Bakanlığı ve Kabil Hindistan Büyükelçiliği tarafından organize edildi. Afganistan ve Hindistan'dan gelen ürünlerin sergilendiği fuarın açılışına Afganistan Ekonomi Bakanı Abdul Hadi Argandival de katıldı.

Açılışta konuşan Bakanı Argandival, bu gibi faaliyetlerin ülke ekonomisini geliştirmek için büyük bir fırsat olduğuna dikkat çekti. Argandival, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin daha da gelişeceği sinyalini verdi.

Fuara Hindistan; el ürünlerinden tarım makinelerine, plastik ürünlerden çelik ve taştan yapılmış ürünlere, elektronik ve bilişim teknolojisi ile ilgili ürünlerden araba aletlerine kadar geniş bir yelpaze ile katıldı. Afganistan stantlarında ise daha çok kuru yemişler, halı, safran ve değerli taşlar göze çarptı.

Afganistan Ticaret Odası Uluslararası İlişkiler Daire Başkanı Azarahş Hafizi fuar hakkındaki düşüncelerini şöyle dile getirdi: "Bu fuar, pazarlama fuarıdır. Hindistanlılar kendi ürünlerini buraya getiriyorlar ve halkımıza tanıtıyorlar. Biz de kendi ürünlerimizi tanıtıyoruz. Böylelikle ticari köprülerimizi sağlamlaşıyor.”

İki ülke arasında ilk kez düzenlen fuarın 3 gün süreceği belirtildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.