Afgan Liderin Pakistan Temasları Sürüyor

Afgan Liderin Pakistan Temasları Sürüyor

ABD’nin Afganistan’dan çekilmesinin arifesinde Kabil ve İslamabad arasında yoğun trafik yaşanıyor. Geçtiğimiz hafta Pakistan Genelkurmay Başkanı Rahil Şerif’in Afganistan’ı ziyaretinin ardından Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani,...

ABD’nin Afganistan’dan çekilmesinin arifesinde Kabil ve İslamabad arasında yoğun trafik yaşanıyor. Geçtiğimiz hafta Pakistan Genelkurmay Başkanı Rahil Şerif’in Afganistan’ı ziyaretinin ardından Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani, komşu ülkeye ziyarette bulundu.

İki günlük resmi ziyaret kapsamında Gani, Pakistan Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin’in yanı sıra Başbakan Navaz Şerif, Dışişleri Bakanı Sertaj Aziz ve Genelkurmay Başkanı Rahil Şerif ile bir araya geldi.

Başbakan Şerif ile İslamabad’da başbakanlık ofisinde görüşen Gani, düzenlenen basın toplantısında, iki ülkenin bağlarını onarmak ve sıkılaştırmak için tarihi bir fırsat yakaladığını söyledi.

Gani ayrıca, "Her iki ülke istikrarsızlık, güvenlik, barış ve yoksulluk bağlamında aynı sayfada bulunuyor. Orta Asya-Güney Asya Bölgesel Enerji ve Ticaret (CASA) ve Türkmenistan-Afganistan-Pakistan-Hindistan (TAPI) projeleri ile iki ülke ilişkilerimiz daha da güçlenecek." dedi.

Şerif ise güvenli bölge sıkıntısı ve terörizm ile mücadele konusunda iki ülkenin işbirliği yapacağını söylerken, "Pakistan-Afganistan işbirliği bölgedeki barış ve refah için şarttır." ifadelerini kullandı.

Genelkurmay Başkanı Rahil Şerif’in 'askerlerinizi biz eğitelim' teklifini kabul eden Gani, göreve geldiğinden beri Suudi Arabistan ve Çin’den üçüncü resmi ziyaretini Pakistan’a yapıyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.