Afgan Lider Ahmedzai, Pakistan Başbakanı Danışmanını Kabul Etti

Afgan Lider Ahmedzai, Pakistan Başbakanı Danışmanını Kabul Etti

Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani Ahmedzai, Pakistan Başbakanı Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Danışmanı Sartaj Aziz’i makamına kabul etti. Görüşmede iki ülke arasındaki güvenlik ve ekonomik ilişkiler ele alındı. İlk hedefinin barışın...

Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani Ahmedzai, Pakistan Başbakanı Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Danışmanı Sartaj Aziz’i makamına kabul etti. Görüşmede iki ülke arasındaki güvenlik ve ekonomik ilişkiler ele alındı. İlk hedefinin barışın sağlanması olduğunu ifade eden Gani, ülkede terörizmin kök salmasına hiçbir şekilde izin vermeyeceklerini vurguladı.

İki ülke arasındaki ekonomik ve güvenlik ilişkilerinin önemine işaret eden Gani, Afganistan ve Pakistan'ın iç huzurunun sağlanması gerektiğini vurguladı. Gani, ülkeler arasındaki güvenlik anlaşmazlığının ortadan kaldırılması için diyalogun devam etmesi gerektiğinin altını çizdi.

Ulusal Birlik Hükümetinin kurulması ve Ahmedzai’nin barış içinde yeni göreve başladığını takdir eden Pakistan Başbakanı Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Danışmanı Sartaj Aziz, yeni hükümetin kurulması ile iki ülke arasındaki ilişkiler için yeni bir sayfa açıldığına değindi.

Pakistan’ın Afganistan’a kurulan yeni hükümete destek vereceği sözü veren Aziz, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif’ın, Ahmedzai'ye gönderdiği özel davetiyeyi takdim etti ve müsait bir zamanda ülkesine teşrif etmesi talebinde bulundu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.