Afete Rağmen Tatilini Yarıda Kesmeyen Başbakan Hedefte

Afete Rağmen Tatilini Yarıda Kesmeyen Başbakan Hedefte

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti Başbakanı Hannelore Kraft, Temmuz ayındaki şiddetli fırtına sırasında ulaşılamadığı için hedef tahtasında.Almanya'da Temmuz ayında Münster bölgesinde can ve mal kaybına sebep olan kuvvetli...

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti Başbakanı Hannelore Kraft, Temmuz ayındaki şiddetli fırtına sırasında ulaşılamadığı için hedef tahtasında.

Almanya'da Temmuz ayında Münster bölgesinde can ve mal kaybına sebep olan kuvvetli fırtına anında KRV başbakanı Hannelore Kraft’ın telefon ile ulaşılamamış olması tartışması farklı boyut kazanmaya başladı. O tarihte tatilde bir gemide olduğunu ve bulunduğu yerde telefon şebekesi olmadığı için kendisine ulaşılamadığını açıklayan Kraft muhalefet tarafından sert şekilde eleştirilirken ana muhalefet partisi CDU lideri Armin Laschet konuyu biraz daha ileri götürdü. Kraft’ın cevabından tatmin olmadığını söyleyen Laschet, "Niçin fırtına duyulur duyulmaz tatilini yarıda kesip de olay yerine gelmedin?" diye sordu.

Laschet eleştiri dozunu artırarak şöyle konuştu “Başbakan Kraft’ın verdiği cevabın anlamı şu: Münster Bölgesi’ndeki insanları kandırdım.”

Hükumet sözcüsü Thomas Breustedt başbakanın konuyu net bir şekilde açıkladığını ifade etse de Laschet eleştirilerine “Tabii ki tatil yapmak onun da hakkıdır. Ama KRV’deki insanları aptal yerine koymamalı.” sözleri ile devam etti. Kullanılan bu sert ifadelerin KRV’de karşılıklı olarak devam edeceği tahmin ediliyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.