Afad'dan Seyhan Barajı'nda Sualtı Arama Ve Kurtarma Tatbikatı

Afad'dan Seyhan Barajı'nda Sualtı Arama Ve Kurtarma Tatbikatı

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) tarafından Adana’da sualtı arama ve kurtarma tatbikatı düzenlendi. Seyhan Baraj Gölü’nde 17 ilden 161 kurtarma personelinin katılımıyla gerçekleştirilen tatbikat, gerçeği aratmadı....

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) tarafından Adana’da sualtı arama ve kurtarma tatbikatı düzenlendi. Seyhan Baraj Gölü’nde 17 ilden 161 kurtarma personelinin katılımıyla gerçekleştirilen tatbikat, gerçeği aratmadı.

    Tatbikata, Emniyet Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi Sualtı Arama Kurtarma ekipleriyle Sağlık Müdürlüğü UMKE timleri de katıldı. Sabah saat 10.00’da yapılacağı duyurulan ancak AFAD Başkanı Dr. Fuat Oktay’ın programa yetişmesi için yaklaşık 2.5 saat gecikmeli yapılan tatbikatta, senaryo gereği kuvvetli yağış sonucu Seyhan nehri üzerinde mahsur kalan vatandaşlar kurtarıldı. Baraj sularının taşması sonucu evlerin birçoğu sular altında kaldı. Zor durumdaki vatandaşlar felaketi AFAD 122 Çağrı Merkezi, 155 Polis İmdat, CANKUR 110 ve 112 acil servis ekiplerine bildirdi. Bunun üzerine Sualtı Arama Kurtarma ekipleri, evlerinin çatılarında mahsur kalan insanları botlarla kurtararak, sağlık ekiplerine teslim etti.

    Kıyıdan yaklaşık 80 metre açıldıktan sonra, sel sularının etkisiyle alabora olan bottan düşen 2 vatandaştan birisi boğularak hayatını kaybetti. Diğer ise su yüzeyinde kalarak yardım çığlıkları atmaya başladı. Bu sırada şahısların yakınları “Nerede bu devlet?” diyerek tepki gösterdi. Ekipler su yüzeyinde kalan kazazedeyi kurtarırken hayatını kaybeden kişi ceset torbasına ve cenaze aracındaki tabuta konuldu.

    Tatbikatta konuşan Vali Mustafa Büyük, afetlerde kurumlar arası işbirliğinin önemine dikkat çekti. Öteden beri beli kurumların bu çalışmaları yaptığını dile getiren Büyük, "Ama her biri tek tek koordinesi yeteri kadar sağlanamamış. Bazen birbirini zora sokan uygulamaları da yaşıyoruz. Bu tatbikatın en önemli taraflarından birisinin birimler farklı teşkilatların aynı olayda nasıl işbirliği içerisinde olacaklarını göstermektir." diye konuştu.

    AFAD Başkanı Dr. Fuat Oktay da ülkeyi afet olmadan afete hazırlama konusunda yoğun çalışmalar yaptıklarını kaydetti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.