Afad: 3 Günde 130 Bin Suriyeli Türkiye’ye Giriş Yaptı

Afad: 3 Günde 130 Bin Suriyeli Türkiye’ye Giriş Yaptı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı(AFAD), Suriye'de yaşanan iç karışıklıklar nedeniyle Türkiye’ye 19 Eylül’den itibaren yoğun bir göç hareketi başladığını bildirdi. 22 Eylül itibariyle Türkiye'ye giriş yapan Suriyeli misafirlerin...

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı(AFAD), Suriye'de yaşanan iç karışıklıklar nedeniyle Türkiye’ye 19 Eylül’den itibaren yoğun bir göç hareketi başladığını bildirdi. 22 Eylül itibariyle Türkiye'ye giriş yapan Suriyeli misafirlerin sayısının 130 bine ulaştığı duyuruldu.

    AFAD ekiplerinin gerekli insani yardım malzemeleri ile birlikte daha önce hazırlanan risk analiz raporları kapsamında 18 Eylül’den itibaren bölgeye sevk edildiği kaydedildi. Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde bulunan Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınında AFAD Başkanı Dr. Fuat Oktay'ın katılımıyla yapılan çalışmalar kapsamında sahada bulunan resmi kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütleri arasında sorumluluk paylaşımı yapıldığı ve gerekli görevlendirmelerin yapılarak uygulamaların sahadan yürütülmesine devam edildiği bildirildi.

    Türkiye'ye giriş yapmak isteyen Suriyeli misafirler için Yumurtalık mevkiinde AFAD koordinasyonunda kurulan Kayıt Merkezi'nde güvenlik ve sağlık taramasından geçirildiğini kaydeden AFAD yetkilileri, bu merkezde acil gıda ve su yardımı yapılmakta ve son olarak misafirlerin kayıtları oluşturulabildiğini açıkladı. 22 Eylül itibariyle Türkiye'ye giriş yapan Suriyeli misafirlerin sayısı 130 bine ulaştığı duyuruldu.

    Merkezde kayıt işlemlerini tamamlayan misafirlerin, Türkiye'de akrabaları bulunması durumunda ailelerine teslim edildiğini ya da AFAD tarafından bölgede kurulan geçici barınma merkezlerine sevk edildiği kaydedildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.