AFAD 2017’de yardıma koştu

AFAD 2017’de yardıma koştu

Konya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından 2017 yılında yapılan faaliyetler ve yeni dönemde yapılacak çalışmalar ile ilgili bilgi verilmek üzere bir basın toplantısı düzenledi

Toplantıya Konya İl Afet ve Acil Durum Müdürü Yıldız Tosun, AFAD Genel Merkez yetkilileri, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü İl temsilcileri ile çok sayıda basın mensubu katıldı. Bayır Diamond Otel'de gerçekleşen toplantıda söz alan AFAD İl Müdürü Yıldız Tosun, yapılan çalışmalar hakında bilgi verdi. AFAD'ın görevleri, teşkilat yapısı, kadro durumu gibi konular hakkında konuşan Tosun, "AFAD olarak görevimiz ilimizin afet ve acil durum tehlike ve risklerini belirlemek, afet ve acil durum hazırlıklarını yapmak, afet ve acil durum risk azaltma, müdahale ve iyileştirme, il planlarını, mahallî idareler ile kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği ve koordinasyon içinde yapmak, uygulamak ve uygulatmaktır. İl afet ve acil durum yönetim merkezini yönetmek, kesintisiz ve güvenli haberleşmeyi sağlamak, afet ve acil durumlarda meydana gelen kayıp ve hasarı tespit etmek veya ettirmek, afet ve acil durumlara ilişkin eğitim faaliyetlerini yapmak veya yaptırmak, sivil toplum kuruluşları ile gönüllü kişilerin afet ve acil durum yönetimi ile ilgili akreditasyonunu yapmak ve belgelendirmektir. Bir afet durumunda koordinasyon çok önemlidir. Kurum olarak görevimiz il afet ve acil durum koordinasyon kurulunun sekretaryasını yapmaktır" dedi.

185 BİN KİŞİYE EĞİTİM

Yapılan çalışmalar hakkında da konuşan Yıldız Tosun, sözlerini şöyle sürdürdü: "2015 yılından bu yana Suriye’den İlimize göç eden Suriyeliler için eczanelere toplam 14 milyon 10 bin 302 TL ilaç gideri ödemesi yapılmıştır. Suriye'ye 605 yardım TIR'ı gönderilmiştir. Konya'da 70 bin Suriyeli’ye yardım götürülmüştür. 2013 yılından itibaren 185 bin 620 kişiye Temel Afet Bilinci, KBRN farkındalık ve arama kurtarma eğitimi verilmiştir. 2013 yılından itibaren 185 bin 620 kişiye Temel Afet Bilinci, KBRN farkındalık ve Arama Kurtarma Eğitimi verilmiştir.11 Sivil Toplum Kuruluşu ile arama kurtarma protokolü yapılmıştır. Halkımızın da yürüttüğümüz çalışmalara bizzat katılmasını sağlayacak ‘O Kahraman Sensin’ kampanyası başlatılmıştır. Bu çalışmaya vatandaşlarımız web sitemiz üzerinden katılabilir. Konya'daki deprem olayları 15 istasyondan takip edilmektedir.

SİVİL SAVUNMA PLANI ONAY BEKLİYOR

Tosun, sözlerini şöyle sürdürdü: “Afetten etkilenen kamu kurum ve kuruluşları ile afetzedelere, son 3 yılda toplamda 8 milyon 870 bin TL afet yardımı ödeneği gönderilmiş,  gelen ödeneklerin ilgili Kamu kurum ve Kuruluşlarına aktarılmıştır., 2015 yılında Bozkır Kaya Islahı Çalışması yapılmıştır. 171 konut kurtarılmıştır. Ilgın-Bulcuk, Taşkent-Balcılar, Taşkent-Bolay, Taşkent-Sazak, Halkapınar-Delimahmutlu da ıslah çalışmaları yapılmıştır. 2017 yerel yönetim afet ve acil yardım ödeneği gelen miktar 10 milyon 641 bin TL'dir. Müdürlüğe ait 14 Adet ikaz alarm ve siren sisteminin 12 tanesinin faal olarak çalışmaktadır. Konya İli Sivil Savunma Planını Meram, Selçuklu ve Karatay Kaymakamlıkları sivil savunma planları dikkate alınarak ve kurum/kuruluşlardan edinilen bilgiler doğrultusunda yeniden hazırlanarak Valilik Makamı onayına müteakiben yürürlüğe girecektir. Müdürlüğümüz 112  Acil Çağrı Merkezi'ne toplam 2017 yılı içinde 2 bin 276 çağrı gelmiştir. Bu vakalardan 308 vakaya  bin 372 personelle müdahale edildi, 74 kişi sağ, 115 kişinin yaralı ve 49 kişinin cenazesine ulaşıldı. Müdürlüğümüz yeni hizmet binasının yapımına da Valilik Ek Hizmet Binası'nın arsasından tahsis edilen 11 bin 500 metrekare alanda başlanacak."

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği çalışanı

İrem Gürel de afet ve acil durum öncesi ile sonrasında medyanın rolü konulu bir sunum gerçekleştirdi.

HÂLİD ŞEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.