Adese hisselerini halka açıyor

Adese hisselerini halka açıyor

İttifak Holding bünyesinde yer alan ve perakende sektörünün önde gelen isimlerinden Adese hisselerini halka arz ediyor. Adesenin halka arz fiyat aralığı ise 7,75 TL ile 9,75 TL olarak belirlendi

İttifak Holding’in ulusal perakende markası Adese, Anadolu’nun çeşitli bölgelerinde yaptığı yatırımlardan sonra şimdide borsa da halka açılmak için hareket geçti.
Adese’nin 20 yıllık birikimi sonucunda gösterdiği başarıyı anlatmak ve halk arz süreci eli ilgili bilgi vermek amacıyla Adese yönetimi KuleSite’de toplantı düzenledi. Toplantıya İttifak Holding CEO’su ve Adese Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Keser, Adese Genel Müdürü Mustafa Özeskiciler, Adese Genel Müdür Yardımcısı Sıtkı Erben, İttifak Holding Mali ve İdari İşler Koordinatörü ve Adese Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Özülkü, İttifak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Körpe katıldı.
Öncelikle Adese’nin gelişim çizgisini anlatan Adese Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Keser, Adese’nin güçlü alt yapısı, mali şeffaflığı ve hizmet kalitesinin yanı sıra istikrarlı gelişim çizgisiyle dikkat çektiğini söyledi. Keser, “Adese, ihtiyaç duyduğu yazılımları üretebilme ve kendi personelini yetiştirme kabiliyetine sahiptir. Adese sadece güçlü bir finansal alt yapıya değil, değerli bir entelektüel sermayeye de sahiptir. En önemli ise insani değerler anlamında Anadolu’lu, kalite algısı bakımından evrensel bir markadır” dedi. Keser, Selva Makarna, İmaj Makine ve Selet Et Tesisiyle birlikte İttifak Holding’in büyümesine istikrarlı bir şekilde devam ettiğini aktardı.
Halka arz sonrasında yeni mağazalar açmayı hedeflediklerine değinen Ramazan Keser, ileriki süreçte organik ve inorganik büyümelerle Adese’nin pazardaki konumunu daha da güçlendirmeyi hedeflediklerini belirtti. “Büyümeye açık sektör olarak bu alana yatırım yapmak, geleceği parlak bir alana yatırım yapmak anlamına da gelmektedir” diyen Keser, şunları kaydetti: “Adese olarak, yatırımcıları, geleceği parlak ve dinamik bir sektörün önde gelen oyuncularından birisine ortak olmaya davet ediyoruz. Potansiyel yatırımcılarımızla kalıcı bir birliktelik için yola çıkıyoruz. Onları, Adese’nin sadece bugününe değil, yeni yatırımlarla daha da büyüyecek şirketimizin geleceğine de ortak olmaya, geleceği de paylaşmaya davet ediyoruz.”
Adese Genel Müdür Yardımcısı Sıtkı Erben de Adese’nin halka arz edilmesiyle ilgili bilgi verdi. Adese’nin 1991’den itibaren gelişimini anlatan Erden, Türkiye’de perakendecilerin toplam gıda perakendeciliği pazarından aldığı payın yüzde 41 seviyesinde olduğunu söyledi. ancak gelecek yıllarda gelişmiş ülkelerdekine benzer şekilde bu payın artacağını dile getiren Erden, “Adese’nin Konya’da iki, İstanbul, Ankara ve Mersin’de birer adet olmak üzere toplum beş lojistik deposu bulunmaktadır. Adese’nin ticari gayrimenkul yatırımları arasında Konya KuleSite Alışveriş Merkezi, Aksaray Kültür Parksite Alışveriş Merkezi, Ereğli Parksite Alışveriş Merkezi bulunmaktadır. Bu AVM’lerden düzenli kira geliri elde edilmektedir. Yapılan halka arzda mağazalarımızın yanı sıra bu AVM’ler de bulunmaktadır” dedi.
Adese’nin halka arzı için talep toplama işleminin 25–27 Ekim 2011 tarihleri arasında gerçekleşeceğini aktaran Erben, şöyle konuştu: “Adese’nin halka arz fiyat aralığı 7,75 ile 9,75 TL olarak belirlendi. Halka arz ile ilgili hazırlanan ve Kamuyu Aydınlatma Platformunda ilan edilen fiyat tespit raporuna göre yüzde 22 ile yüzde 35 arasında bir halka arz ıskontosu bulunuyor. Şirketin yüzde 29,39’nun ek satışla birlikte yüzde 33,8’inin halka açılacağı arz sonrasında Adese’nin piyasa değeri 232,5-292,5 milyon TL arasında olacaktır.”
Halka arz edilecek hisselerin yüzde 40’ı yurtiçi bireysel yatırımcılara, yüzde 20’si yurtiçi kurumsal yatırımcıları ve yüzde 40’nın yurtdışı kurumsal yatırımcılara ayrıldığını dile getiren Sıtkı Erben, “Adese halka arzının toplam büyüklüğü, ek satış hariç yaklaşık 68-86 milyon TL aralığında olacak. Adese’nin halka arzı için Ak Yatırım liderliğinde 28 üyeden oluşan bir konsorsiyum oluşturuldu” dedi.
Erben, halka arzın genel bilgileri hakkında ise şunları ifade etti: “Halka arz edilen nomiral tutar 8 milyon 817 bin 199 TL7dir. Halka açılacak oran ise yüzde 29,39’u kapsayacaktır. Ek satış hakkı ise 1 milyon 322 bin 579 TL’dir. Ek satış sonrası halka açılacak oran ise yüzde 33,8’dir. Halka arz şekli ise sermaye artırımı şeklinde olacaktır. Ek satış olması halinde ise ortak satış uygulanacaktır. Halka arz edilen hisselerin satmama taahhüdü ise 180 gün olarak belirlenmiştir.”
HASAN AYHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.