Adana’dan Rize Fındıklı’ya Yerleştirilen Öğrenci Ortada Kaldı

Adana’dan Rize Fındıklı’ya Yerleştirilen Öğrenci Ortada Kaldı

Adana’dan Rize Fındıklı’daki okula yerleştirilen öğrenci, yurdun tamamlanmaması nedeniyle ortada kaldı. Kaymakamlık ve belediye dahil olmak üzere pek çok kamu kurumunu gezen aile, çaresiz bir şekilde geri döndü.TEOG yerleştirmelerinde...

Adana’dan Rize Fındıklı’daki okula yerleştirilen öğrenci, yurdun tamamlanmaması nedeniyle ortada kaldı. Kaymakamlık ve belediye dahil olmak üzere pek çok kamu kurumunu gezen aile, çaresiz bir şekilde geri döndü.

TEOG yerleştirmelerinde yaşanan skandallar, veli ve öğrencilerin kafasını iyice karıştırdı. Bulundukları yerin yüzlerce kilometre uzağına yerleştirilen öğrenciler, yaşanan karmaşanın nasıl sona ereceğini merak ediyor. Adana merkezde yaşayıp 110-120 kilometre uzaklıktaki Feke ve Aladağ ilçelerindeki okullara yerleştirilen öğrenciler umutlarını nakil başvurularına bağladı. Adana merkez Sarıçam ilçesinde yaşayan Beyza Yiğit adlı öğrenci ise Rize’nin Fındıklı ilçesindeki Sağlık Meslek Lisesi’ne yerleştirildi.

Sonuçların açıklanması ile Yiğit ailesi Rize Fındıklı’daki okul hakkında internetten araştırma yaptı. Okulun yurt ve barınma imkanlarını öğrenince bir nebze rahatlayan aile, Fındıklı’ya varınca tam bir hayal kırıklığı yaşadı. Yurdun henüz tamamlanmadığını ve kalacak yer olmadığını öğrenen anne Fatma Yiğit, okulun hiçbir çözüm sunamaması üzerine kaymakamlık ve belediyeye gitti. Buralardan da kendisine bir çözüm sunulmaması üzerine çaresiz bir şekilde kayıt yaptırarak geri döndü.

Adana’dan Fındıklı’ya kadar büyük sıkıntılara katlanarak gittiğini ve hüsrana uğradığını dile getiren anne Fatma Yiğit "Formda 7. sırada tercih etmiştik okulu. İnternetten bakınca imkanları iyi gibiydi, fakat oraya gidince özellikle barınma konusunda ciddi sıkıntıların olduğu ortaya çıktı. Benim çocuğum dışında en az 50 kız öğrenci daha kalacak yer bulamadığından mağdur oldu Fındıklı’da. Devlet üstelik kız öğrenciye kalacak yer bile ayarlamadan neden okulu tercih listesine sokuyor. Kaymakamlık ve belediyeye gittim, kimse yardımcı olmadı. Büyük bir hayal kırıklığı içinde geri döndük." dedi.

Barınma imkanı olan bir yere nakil istediklerini ancak yapılmaması durumunda çaresiz bir şekilde ikiye bölüneceklerini ifade eden anne Fatma Yiğit, "Son çare olarak yurt yapılana kadar kızımla birlikte orada bir ev kiralayıp kalmayı düşünüyoruz. Ama bu bizim için çok büyük bir sıkıntı oluşturacak. Devletin barınma işini bir an önce çözmesi lazım. En azından yurt bitene kadar misafirhane gibi bir yer ayarlanması lazım." şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.