Adana'da Ortak Girişimcilik İçin Kooperatifler Geliştirilecek

Adana'da Ortak Girişimcilik İçin Kooperatifler Geliştirilecek

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Adana Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Esra Özden, Adana’nın başarılı ortak girişimcilere ihtiyacı olduğunu belirterek "Adana’da ortak girişimciliği kooperatifler geliştirecek." dedi.Özden yaptığı...

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Adana Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Esra Özden, Adana’nın başarılı ortak girişimcilere ihtiyacı olduğunu belirterek "Adana’da ortak girişimciliği kooperatifler geliştirecek." dedi.

Özden yaptığı açıklamada, Adana’da başarılı ortak girişim sayısının artması gerektiğini vurgulayarak bunun için TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu (KGK), Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Alman Kooperatifleri Konfederasyonu işbirliği ile 21 Ekim’de ‘Girişimci Kooperatifçilik’ eğitimi düzenleneceğini söyledi. Ücretsiz eğitim için 15 Ekim tarihine kadar başvurulması gerektiğinin altını çizen Özden, ortak girişim konusunda Adana’nın yetersiz olduğunu kaydetti. Adana’nın potansiyeli güçlü bir kent olduğunun altını çizen Özden, "Gücü birleştirme alanında eksiklerimiz var. Bilinçli ortaklıklar kurduğumuz zaman birçok sektörde dünyanın hiç bir kenti Adana ile rekabet edemez. Bu sürece katkı sağlamak için önemli bir projeyi hayata geçiriyoruz." diye konuştu.

Gelişmiş ülkelerde en etkin iktisadi işletmelerin kooperatifler olduğuna dikkat çeken Özden, "Yeni trend girişimci kooperatifçilik alanında. Maalesef başarısız kooperatifler bu kurumlara olan güveni sarstı. Ama başta Avrupa olmak üzere birçok ülkede kooperatifler ekonomi piyasalarının en etkin işletmelerini oluşturuyor. Girişimci kooperatifçiliği anlamak, son gelişmelerden haberdar olmak üzere Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Alman Kooperatifleri Konfederasyonu ve TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu işbirliğiyle ‘Girişimci Kooperatifçilik Eğitimi’ projemizi 21 Ekim 2014 Salı günü başlatıyoruz." şeklinde konuştu.

    EĞİTİM KAPSAMLI OLACAK

    Eğitim programına Adana Valiliği, Adana Bilim Teknoloji Üniversitesi (BTÜ), Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Odası, Adana Ticaret Borsası’nın da destek verdiğine vurgu yapan Esra Özden, çalışma sonrasında Adana’da farklı sektörlerde kooperatiflerin kurulmasını hedeflediklerini söyledi. Konuya ilgi duyan herkesi kursa katılıma davet eden Özden, 3 günlük eğitimde girişimci kooperatifçiliğin esasları, dünyada ve Türkiye’de başarılı kooperatif örnekleri, ürün tedarik zinciri, pazarlama gibi konularda bilgi alınabileceğini kaydetti. Özden ayrıca, eğitim programı sonunda başarılı kursiyerlere Gümrük Ticaret Bakanlığı ve Alman Kooperatifleri Federasyonu onaylı sertifika verileceği vurgulandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.