Adalete hasretiz

Adalete hasretiz

Saadet Partisi Aralık Ayı İl Divan Toplantısı, partinin İl Başkanlığı binasında gerçekleştirildi.

Saadet Partisi Aralık Ayı İl Divan Toplantısı, partinin İl Başkanlığı binasında gerçekleştirildi. Toplantıya Saadet Partisi Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya'nın yanı sıra; Konya Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Mustafa Özkafa, Saadet Partisi Konya İl Başkanı Av. Hasan Hüseyin Uyar, parti il başkan yardımcıları,  Meram İlçe Başkanı Av. Şuayip Koçak, Selçuklu İlçe Başkanı Av. Mustafa Derbentli ve çok sayıda parti üyesi katıldı. Parti Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya ve Konya Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Mustafa Özkafa yaptıkları konuşma ile ülke ve gündem değerlendirmesinde bulundu.

 

BM KARARLARI TATMİN EDİCİ DEĞİL

ABD Başkanı Trump'ın Kudüs kararını açıklamasından sonra, İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısının olağanüstü yapıldığını hatırlatan Saadet Partisi Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya, "Toplantı sonunda karar olarak alınmasını istediğimiz bazı maddeler vardı. Öncelikle Mavi Marmara davası anlaşmasının iptal edilmesini istedik. Hükümet böyle bir adım atmadı. İslam ülkelerinin ABD ve İsrail ile olan ilişkilerini tekrar gözden geçirmesini istiyorduk ama netice alınamadı" dedi.  Yöneticilerin böyle bir adım atamadığını fakat Müslüman halkların İsrail ve ABD'yi şiddetle protesto ettiğini dile getiren Çetinkaya, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu tarafından alınan kararın da tatmin edici olmadığını ifade etti. Çetinkaya, "Doğu ve Batı Kudüs diye bir şey yok, olamaz da. 1971-2001 yılları arasında BM Genel Kurulu 65 karar almış. Bu kararların hiçbiri hayata geçirilememiş. 128 ülkenin Kudüs meselesinde ortak bir tavır belirlemesi, ABD'nin bundan sonraki işinin daha zor olduğunu bizlere gösteriyor" açıklamalarında bulundu.

img_5152.jpg

AK PARTİ HÜKÜMETİ BÜTÇE YAPAMIYOR

Çetinkaya, bütçe görüşmelerinin bittiğini vurgulayarak; bütçeden beklediklerini bu yıl da alamadıklarını kaydetti. Türk halkının borç ve vergi yükü altında ezilmesini istemediklerini kaydeden Çetinkaya, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bütçe açığı her geçen yıl artıyor. Faize giden para, bütçeden daha fazla. Vergi kazançlarının artması bizi endişelendiriyor. 16 yıllık AK Parti hükümeti, bütçe yapamıyor. Bütçeler, milletlerin ruhudur. Bütçe büyüklüğü 762 milyar TL. Bütçe gelirleri ise 696 milyar TL. Gelirlerin yüzde 85'inden fazlası vergiden sağlanıyor.  Dar ve orta gelirli vatandaşlar eziliyor. Bütçe açığı 65.9 ile geçen yıldan daha fazla. Faize ayrılan para 71.7 milyar. Bu, çok korkunç bir rakam. Milli savunmaya ayrılan pay 92 milyar TL civarında. Faiz ise 72 milyar lira.   Eğitime 14, tarıma 10, sağlığa 8 buçuk, ulaşıma 25 milyar harcıyoruz. Temel meselelerimize ayrılan bütçe 60 milyar lira civarında iken; faize 72 milyar TL ödüyoruz. Çok yazık. Üretim değil, tüketim bütçemiz var. Devlet, yatırım yapmıyor. Girişimcilerin yatırım yapmasını bekliyor. Hayvancılığa destek verilmiyor, ithal et satılıyor. Devlet, stratejik noktalarda desteğini eksik etmemelidir. Bütçede siyasi bir rant var. Vatandaşın geliri ranta akıtılıyor. Faizsiz bir bütçe istiyoruz."

img_5157.jpg

DEVLETİN ŞEFKAT ELİ BÖLGEYE ULAŞMALI

Ülkenin en önemli meselesinin kamplaşma ve kutuplaşma olduğunun altını çizen Çetinkaya, hiçbir siyasi partinin Saadet Partisi'nin hasmı olmadığını söyledi.  Son 15-16 yıldır siyasetin kaostan beslendiğini belirten Çetinkaya, iktidarın eksikliklerini haklı şekilde eleştirmekten vazgeçmeyeceklerini konuşmalarına ekledi. "Terör, Türkiye'nin hala en büyük sorunlarından biri" diyen Çetinkaya, "Geçen hafta Diyarbakır'a gittik. STK temsilcileri ve işadamları ile görüştük. Bürokratlara ziyaretler gerçekleştirdik. Diyarbakır'da HDP ve PKK'nın gücü kırılmış. Mücadele sadece silahla olmaz. Bu işin sosyal, kültürel ve psikolojik yanları da vardır. Diyarbakırlılar, devletin gücünü arkasında görmek istiyor. Devletin şefkat eli bölgeye ulaşmalı. Bölgeye yatırımlar artırılmalı. Güneydoğuda çok kıymetli araziler var. Nasıl oluyor da böyle verimli topraklarda üretim yapılmıyor. Bölgenin bütün Ortadoğuya yetecek kadar potansiyeli var.  Kimse, Türkiye Cumhuriyeti'nden ayrı bir devletin mensubu olmak istemiyor. Doğu insanının öyle bir niyeti yok.  Son 2-3 ay içinde bölgede sürekli programlar yaptık. Oralar Milli Görüş'ün deposuydu" şeklinde konuştu.

img_5162.jpg

OHAL OLAĞANÜSTÜ HAL ALDI

Ülkede adaletin kalmadığını söyleyen Saadet Partisi Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya, adelet konusu üzerine yapılan bir anketin sonuçlarına vurgu yaptı. Çetinkaya, şunları kaydetti: "Türkiye'de adalete güvenenlerin oranı yüzde 15. Halkın yüzde 85'i mevcut adalete güvenmiyor. Adalet personellerinin ise yüzde 20'si adalete güvenirken, yüzde 80'i adalete güvenmiyor. Hapishaneler, suçsuzlarla doldu. Kapasitesinin 3-4 katı mahkum cezaevinde. Ülkemizde Olağan Üstü Hal (OHAL) kanunları geçerli. OHAL olunca adalet mekanizması kısmi olarak devre dışı bırakılıyor. OHAL artık, olağanüstü hale geldi. Tek kişinin imzası ile kararname çıkarılıyor. İdam cezasına çarptırılmış bir adamın bile son anda savunması alınır. İnsanlar bugün ansızın hiçbir gerekçe gösterilmeden evinden alınarak, hapse atılıyor."

img_5179.jpg

16 YILDIR MESELELERİN KÖKENİNE İNİLMEDİ

Türkiye'nin ahvaline bakıldığı zaman her şeyin güllük gülistanlık olduğunu dile getiren Konya Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Mustafa Özkafa, resme büyük pencereden bakmanın daha gerekli olduğuna dikkat çekti. Özkafa, şu ifadeleri kullandı: "Büyük resme bakılınca dünya Siyonizminin nasıl da eksiksiz yürüdüğünü görüyoruz. Sabah televizyonu açtım, haberlerde ne var ne yok diye baktım. Sayın Cumhurbaşkanı Afrika'ya hareket ediyormuş. Eroğan, havaalanında gazetecilerin sorularını yanıtlıyordu. Bir gazeteci 'taşeron düzenlemesi' ile ilgili soru sordu. Cumhurbaşkanı cevap verirken çok zorlandı. Yapılmakta olan düzenlemenin izahı yapılırken, Erdoğan'ın ne demek istediğini kimse anlamadı.   Çünkü önemli meseleler olduğu zaman mevcut iktidar bu meselelere bir çözüm getiremiyor. 16 yıldır meselelerin köklü şekilde çözülme imkânı olmadığını görüyoruz. Milli Görüş olarak, Allah'ın izniyle bütün meseleleri çözecek anlayış biziz. Şundan emin olun. Kudüs de Milli Görüş harekatını bekliyor. Biz, ufka bakıyoruz. Yaşanabilir ve yeniden bir Türkiye inşa edeceğiz. Yeni bir dünyanın temellerini atacağız."

 

'YÜZDE 100 ZAM' DİYEBİLMEK YÜREK İSTER

"Bizim elimize 350 Milletvekili ile tek başına iktidar olma imkânı takdir edilmedi. Ama Allah lütfetti, merhum Erbakan Hoca dişi ve tırnağı ile kazıyarak bu ülkede Başbakan oldu. En hayırlı icraatları biz yaptık" diyen Özkafa,  "Kıbrıs'ta kardeşlerimizin hakkı ve hukuku ihlal edildi. Biz laf etmedik, besmeleyi çektik. Jetlerimiz bir sabah Kıbrıs semalarında göründü ve Kıbrıs Barış Harekâtını yaptık. İktidar olduk, 6 ay içinde yüzde 50, diğer 6 ay içinde bir yüzde 50 daha maaş zammı yaptık. Tek başına 15 yıllık bir iktidar var. Asgari ücret ne olacak bekliyoruz. Bakalım hükümet yüzde kaç maaş zammı verecek. Bu hükümet, vatandaşı buçuğa alıştırdı. Muhterem hocamız Başbakan iken dönemin Konya İl Başkanına görev veriyor. Erbakan Hoca, il başkanına 'Araştırma yap, pancara buğdaya ne fiyat vereceğiz. Odalarla görüş bize fiyat ver' diyor. Araştırma yapıyorlar, beklentiler 9 kuruş civarlarında. Hükümet açıklama yaptı 12 buçuk, 13 kuruş civarlarında bir rakam belirledi. Oran olarak yüzde yüz bir artışla çiftçiye destek verildi. Gönlünü, fikrini Siyonizme bağlamış medya kuruluşları ile bizi iktidardan indirmek için mücadele ettiler. Her şeyin farkındalardı. Büyük oyun oynandı. Yıllardır iki yakamız bir araya gelmiyor" açıklamalarında bulundu.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.