Adalet Bakanı Gül duyurdu! Duruşmalar ertelendi

Adalet Bakanı Gül duyurdu! Duruşmalar ertelendi

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Adalet bakanlığı, HSK ve TBB'nin 3'üncü Koordinasyon Toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Adalet Bakanı Gül, duruşmaların 30 Nisan'a kadar ertelendiğini duyurdu.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, yargı alanında koronavirüse karşı alınacak önlemlerle ilgili toplantının ardından açıklamyaptı. Bakan Adalet Bakanı Gül, duruşmaların 30 Nisan'a kadar ertelendiğini duyurdu. 

Bakan Abdulhamit Gül'ün açıklamaları şöyle:

Tutuklu ve hükümlülerin görüntülü görüşme yapabilmesi için çalışmalar başlatılmıştır.

HSK'nın kararıyla avukat ya da tarafların mahkemeye de gelmesine gerek kalmaksızın bu konuda tedbirlerin alınması kararı alınmıştır. 30 Nisan'a kadar duruşmalar ertelenmiştir.

Avukatlara CMK alacaklarının 6 Nisan'a kadar tüm alacaklarının ödenmesi için karar alınmıştır.

Bir mağduriyeti olan vatandaşlarımız için adaletin kapısı kapatılmamıştır. Adaletin izolasyonu olmaz. Sosyal mesafeyi koruyacağız ama adaletle aramıza mesafe koymayacağız.

Bu sıradışı süreci fırsata çevirmek isteyenlerin karşısında hukuk vardır, olmaya da devam etmektedir.

Başsavcılıklarca son iki haftada 58 ilde 459 kişi hakkında soruşturma başlatıldı. Sosyal medyadaki paylaşımlarla ilgili 385, yaşlı vatandaşlarımıza rencide edici davranışlarla ilgili 8 kişi hakkında soruşturma işlemi yapılmıştır.

Sağlık çalışanlarımıza karşı milletimizin büyük bir desteği bulunmaktadır ancak münferit de olsa bazı olayların böyle bir dönemde bile olduğunu görmekteyiz. Gerekli koruma tedbirleri yargı mensupları tarafından gecikmeden uygulanıyor. Bu tarz olayları şiddetle kınıyorum. Olayların takipçisi olacağım.

CEZAEVİ PERSONELLERİYLE İLGİLİ ÖNEMLİ KARAR

Bugünden itibaren cezaevlerinde görev yapan personel, belirlenen süreler sonunda evlerine gönderilmeyecek, izole edilen yerlerde kalacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.