Ada Park Yazır’a değer katacak

Ada Park Yazır’a değer katacak

Yazır Mahallesi'nde 24 bin metrekarelik alan üzerine 200 daireden oluşan farklı konseptli bir site inşa edeceklerini belirten Adem Bulut, “Ada Park ile bölgenin havası değişecek. Bir ay içinde ilk kazmayı vuracağız”

Merhaba Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıkulak, Merhaba Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Recep Çınar ve Merhaba Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Muhammet Gümüş; Adem Bulut İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Adem Bulut'u ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Bulut, yaptıkları çalışmalar ve inşaat sektöründe yaşanan gelişmeler hakkında bilgiler verdi. Bulut, önümüzdeki günlerde yeni bir projeyi Konya'ya kazandırmanın mutluluğunu yaşayacaklarını dile getirdi.

YAZIR MAHALLESİ'NE YENİ PROJE

Yapılan tüm işlerin kaliteli olması gerektiğine değinen Başkan Bulut, “Özellikle bizim sektörde çok hassas davranılması gerekir. Sonuçta yaptığımız binalarda insanlar oturacak. Onların güvenliği ve mutluluğu her şeyden önemli” dedi.  Yazır Mahallesi'nde yeni bir proje başlatacaklarını ifade eden Bulut, “İsmini Ada Park koyduk. Yaklaşık 200 daireden oluşacak. 24 bin metrekarelik bir alana 11 kat inşa edeceğiz ve ticari noktaları olacak.  Sosyal etkinliklerin tümüne cevap verebilecek bir konseptte olacak. Daireler, 4+1 ve 5+1 olacak. Bulunduğu bölgenin vizyonunu değiştirecek bir proje. Projemizi belediyeye sunduk. Ruhsatını alır almaz, bir ay içinde ilk kazmayı vuracağız” açıklamalarında bulundu.

DEĞİŞİK BİR TARZDA OLACAK

4+1'lerin 227 metrekare, 5+1'lerin ise 290 metrekare olacağını vurgulayan  Adem Bulut İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Adem Bulut, Selçuklu bölgesinde bu tarz konutlara talebin varlığına da dikkat çekti. “Dairelerin banyoları hamam tarzında olacak” diyen Bulut, konuşmasını daha sonra şöyle sürdürdü: “Değişik bir şeyler yapmamız gerekiyordu. Bunun için mutfaklara balkon ile bağlantılı kızartma odaları planladık. Her daireye kiler koymaya çalıştık. Bir odaya 3. banyoyu koyduk. Hem ev sahipleri hem de gelen misafirler daha rahat olacak.”

KONYA'DA KONUTA İHTİYAÇ VAR

Sektörde yaşanan sıkıntılara da değinen Bulut, demir fiyatlarının çok yükseldiğini aktardı. Geçtiğimiz yıl bin 200 liraya demir aldıklarını kaydeden Bulut, fiyatların bu yıl 2 bin 400 liralara kadar ulaştığını hatırlattı. Parasını verdikleri halde müteahhitlerin demir bulmakta zorlandığını söyleyen Bulut, “8'lik, 10'luk demirin olmadığını duyuyoruz. Kalem masrafları artıyor. Ne kadar pahalı olursa olsun ürünleri almaya mecburuz. İşler, bu şekilde ilerliyor. Ama  konut için talep de var. Konya'nın nüfusu her geçen gün artıyor. Konya, sürekli dışarıdan göç alıyor.15 bin yeni konuta ihtiyaç olduğu biliniyor. Yeni evlenen kişiler, ailesi ile birlikte oturmak istemiyor.  Tüm bu etkenler, kiralık ve satılık ev fiyatlarını da etkiliyor” dedi.

ŞEHRİN SİLÜETİ BOZULMAMALI

Vatandaşların ev alırken güvenilir kişileri ve firmaları tercih etmesini talep eden Adem Bulut, müteahhitlik tanımının doğru yapılmasına inandığını ifade etti. Yatay ve dikey yapılaşma konusunda da değerlendirmelerde bulunan Bulut, şunları kaydetti: “Konya'da yapay ve dikey yapılaşma yerine  yapılmalı. Konya düz bir şehir, sadece yapay yapılaşma olsun demek doğru değil.  Önemli olan şehrin silüetini bozmamaktır. Villa bölgesinde yüksek katlı bina kurmak doğru olmadığı gibi; yüksek katlı binaların arasına az katlı binalar inşa etmek de doğru olmaz. Ayarı iyi tutturmak gerekir. Planlamada rüzgâr hesabı yapılmalı. Nüfus ve trafik yoğunluğu dikkate alınmalı.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.