“Açıklanan enflasyon gerçekleri yansıtmıyor”

“Açıklanan enflasyon gerçekleri yansıtmıyor”

BASK Genel Başkanı Bayram Zengin, TÜİK tarafından açıklanan Haziran ayı enflasyon rakamlarının gerçekleri yansıtmadığını ifade etti.

BASK Genel Başkanı Bayram Zengin, TÜİK tarafından açıklanan Haziran ayı enflasyon rakamlarının gerçekleri yansıtmadığını ifade ederek, “TÜİK yine maharetini kullanıp 2021 yılının ilk 6 ayında TÜFE oranını yüzde 8,45 olarak açıklayarak bir TÜİK marifetini daha gerçekleştirdi” diye tepki gösterdi.

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Bayram Zengin, Ağustos ayında başlayacak olan 6’ncı Dönem Toplu Sözleşmesi’nde zam kararlarında etkili olacak olan enflasyon rakamlarında TÜİK’in rakamlarının gerçekleri yansıtmadığına dikkat çekti. Zengin, “TÜİK tarafından açıklanan ve kamuoyunun asla inandırıcı bulmadığı ısmarlama rakamlara göre, Haziran ayında enflasyon yüzde 1,94 artmıştır. Yılın ilk 6 ayının enflasyon oranı yüzde 8,45 olarak açıklanmıştır. Ancak Haziran’ın son günü elektrik fiyatındaki artış yüzde 15, doğalgazda yüzde 12, Ankara’da ekmek fiyatındaki artış yüzde 17’dir. Köprü ve otoyol geçiş ücretleri bir yana bırakılsa bile yılbaşına göre toplam fiyat artışlarında tek haneli tek bir rakam bulunmamaktadır” diyerek piyasada yaşanan zamlara dikkat çekti.

“HAKEM KURULU KARARI REVİZE EDİLMELİ”

Enflasyon rakamının açıklanması ile memur ve emeklilerin maaşlarına verilecek zam kararlarının da revize edilmesi için çağrıda bulunan Zengin, “Ismarlama enflasyon rakamları bile Hakem Kurulu Kararı’nın revize edilmesi gerektiğini göstermektedir. Her şeyi güncelleme meraklıları memurların toplu sözleşmelerini güncellemek için ne beklemektedir? Hükümetin enflasyon tahminlerinin tutmadığı ve tutmayacağı açıktır. TÜİK’in, toplu pazarlık dönemlerinde iktidara nefes aldırmak için enflasyon oranları ile oynamayı kendine görev biçmesi kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.