Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı, Samsunlu İş Adamlarına Şehrini Anlattı

Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı, Samsunlu İş Adamlarına Şehrini Anlattı

Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Archil Khabadze ile beraberindeki heyet, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Archil Khabadze ile beraberindeki heyet, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu tarafından kapıda karşılanan Archil Khabadze, kısa sohbetin ardından iş adamlarına ülkesi ve şehri hakkında bilgi verdi. Khabadze, Türk iş adamlarını Batum’da işbirliği ve yatırım yapmaya davet etti.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın ‘Ülke Günleri’ etkinliği kapsamında Samsun’a ilk kez gelen Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Archil Khabadze, Karadeniz’in Başkenti’ne hayran kaldı. CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan, Gürcistan Ankara Büyükelçisi Irakli Koplatadze, Acara Özerk Cumhuriyeti Eğitim, Kültür ve Spor Bakanı Gia Tavamaishvili, Başbakanlık Müsteşarı Tariel Lebanidze, Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümeti Protokol Dairesi Başkanı İrakli Beridze ve Yatırımcılar Derneği Genel Sekreteri Osman Çalışkan’ın da katıldığı ziyarette Hükümet Başkanı Archil Khabadze, Samsun’dan övgüyle söz etti.

Şehirdeki ulaşım, inşaat ve özek sektör yatırımlarındaki gelişmelerden çok etkilendiğini ifade eden Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Archil Khabadze, “İlk defa Samsun’a geliyorum. Çok etkilendim. Samsun’da büyük bir gelişme hissettim. Yollar, inşaat sahaları, binalar dikkatimi çekti. Sayın vali ve belediye başkanı ile eğitim, kültür, turizm alanlarında görüştük. Çeşitli alanlarda işbirliği programları yapabileceğimizi aktardık. Samsun ve Batum birbirlerine çok benziyor. İkisi de limandır. Sorunları da birbirine benziyor. Çok sıcak görüşmemiz oldu. Yatırımlar konusunda fikir alışverişinde bulunduk. Burada da Gürcistan hakkında bilgi vereceğiz. Bölgemizi anlatacağız. Yatırımlar açısından çok çekici bir bölgeyiz. Memnuniyetle anlatacak, sorularınızı yanıtlayacağız. Herkesi Acaristan’a davet ediyoruz. “ diye konuştu.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şunları kaydetti: “Batum ile Samsun yıllarca aynı kültürü paylaşmışlar. Rejim gereği bir ayrılık olmuş. Gürcü vatandaşlar Türkiye’de, Türk vatandaşlar Gürcistan’da kalmış. Daha sonra SSCB’nin dağılıp kapıların açılmasıyla bu kavuşma oluşturulmuş. Batum’a gittiğimizde sanki Türkiye’nin herhangi bir şehrine gidiyormuş gibi oluyoruz. Onlar da Türkiye’ye geldiklerinde aynı şekilde hissediyorlardır. Samsun’a 5 saat uzaklıkta bir şehir. Çok güvenli bir şehir. Artık insanlar ailelerini alarak gidiyorlar. Fakat bunu yaşamayanlar böyle bilmiyorlar. Biraz Batum’u tanıtmanıza ihtiyacınız var. Dünyada iki kardeş ülkenin en iyi örneğini veriyoruz. Çünkü nüfus kağıtlarımızla girip çıkıyoruz. Batum’da sergilenen turizm fuarına, ticaret ve sanayi odası olarak katıldık. Artık Samsun da fuar alanına kavuştu. Orada yapılacak olan fuarlarla sizleri bekliyoruz. Ortak fuarlar yapabileceğiz.“



CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.