Aboneye Sesli Mesaj Bırakan Firma, Külfetine Katlanacak

Aboneye Sesli Mesaj Bırakan Firma, Külfetine Katlanacak

Tüketici hak ve menfaatlerinin korunması ve tüketici mağduriyetlerinin önüne geçilebilmesi amacıyla, GSM şirketlerinin reklam, kampanya ve tanıtım amaçlı aramalarında abonelere ulaşılamaması ve birinci madde kapsamında sesli mesaj bırakılması halinde, sö.

Tüketici hak ve menfaatlerinin korunması ve tüketici mağduriyetlerinin önüne geçilebilmesi amacıyla, GSM şirketlerinin reklam, kampanya ve tanıtım amaçlı aramalarında abonelere ulaşılamaması ve birinci madde kapsamında sesli mesaj bırakılması halinde, söz konusu mesajlar ücretlendirilmeyecek.

Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu (BTK) Tüketici Hakları Dairesi Başkanlığı'nın hazırladığı rapor karara bağlandı. Buna göre, sesli mesajla reklam ve tanıtım yapan firmalar, mesaj bedelini ödeyecek. BTK'dan yapılan açıklamada, "5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu’nun 4, 6, 12, 47, 48 ve 49’uncu maddeleri ile Elektronik Haberleşme Sektöründe Tüketici Hakları Yönetmeliği'nin 5 ve 6'ncı maddeleri başta olmak üzere ilgili diğer mevzuat hükümleri kapsamında, aboneler ulaşılamadıkları veya meşgul oldukları durumlarda kendilerine sesli mesaj bırakılmasını sağlayan sesli mesaj hizmetlerinde bazı kararlar alındı. Tüketici hak ve menfaatlerinin korunması ve tüketici mağduriyetlerinin önüne geçilebilmesini teminen, işletmeciler tarafından çeşitli iletişim vasıtaları ile kendisi veya üçüncü firmalarca reklam, kampanya veya tanıtım amaçlı abonelerin aranmaları durumunda, külfeti tüketicilerin üzerinde bırakılacak şekilde reklam, kampanya ve tanıtımların abonelere sesli mesaj olarak bırakılmaması karara bağlandı. Mevcut durumda reklam, kampanya ve tanıtım amaçlı aramalarda abonelere ulaşılamaması ve birinci madde kapsamında sesli mesaj bırakılması halinde, söz konusu mesajların ücretlendirilmemesi gerekmektedir. İşletmecilerin, birinci madde kapsamında sistemlerinde gerekli olabilecek çalışmaları 1 ocak 2014 tarihine kadar tamamlaması hususlarına karar verilmiştir." denildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.