"Abdullah Gül, Mezarının Kayseri'de Olmasını İstedi"

"Abdullah Gül, Mezarının Kayseri'de Olmasını İstedi"

Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Özhaseki, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, vasiyette bulunarak, vefatı halinde mezarının memleketinde olmasını istediğini belirterek," Allah geçinden versin. Sayın Cumhurbaşkanımız Gül, baba ocağı...

Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Özhaseki, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, vasiyette bulunarak, vefatı halinde mezarının memleketinde olmasını istediğini belirterek," Allah geçinden versin. Sayın Cumhurbaşkanımız Gül, baba ocağı Kayseri'yi çok sevdiğini ve o nedenle mezarının burada olmasını istediğini söyledi." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, belediye çalışmalarını anlatmak amacıyla düzenlediği toplantıda, şehir mezarlığı girişine yapacakları devlet mezarlığı hakkında da bilgi verdi. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün vefat etmesi durumunda Kayseri’de toprağa verilmesi yönündeki isteği üzerine Başkan Özhaseki, bu konuyu Büyükşehir Belediye Meclisi'nden geçireceklerini anlattı.

Başkan Özhaseki, Abdullah Gül’ün Kayseri'ye son gelişinde mezarının Kayseri'de olması konusunda kendilerine vasiyet gibi sözler sarf ettiğini belirterek, “Allah geçinden versin. Sayın Cumhurbaşkanımız Gül, baba ocağı Kayseri'yi çok sevdiğini ve o nedenle mezarının burada olmasını istediğini söyledi. Onun bu sözleri üzerine Büyükşehir Belediye Meclisi'nden karar alıp, Şehir Mezarlığı'nın girişindeki taziye evinin hemen arkasındaki yeşil alanda devlet mezarlığı oluşturacağız." diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.