Abdullah Gül, Esnafla Birlikte Öğle Yemeğinde Kıymalı Pide Yedi

Abdullah Gül, Esnafla Birlikte Öğle Yemeğinde Kıymalı Pide Yedi

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kayseri programının ilk gününde vatandaşlarla birlikte cuma namazı kıldı, ardından esnaf ziyaretinde bulundu. Esnafla birlikte öğle yemeğinde kıymalı pide yiyen Gül, “Bizim protokol yemeklerine benzemez....

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kayseri programının ilk gününde vatandaşlarla birlikte cuma namazı kıldı, ardından esnaf ziyaretinde bulundu. Esnafla birlikte öğle yemeğinde kıymalı pide yiyen Gül, “Bizim protokol yemeklerine benzemez. Ama onlardan daha lezzetli. Onlardan daha doyurucu.” dedi.

Gül, üç günlük Kayseri programının ilk gününde Hunat Camii’nde cuma namazı kıldı. Gül, camii çıkışında kendisiyle tokalaşmak isteyen vatandaşların yoğunluğu nedeniyle havaalanından sonra ikinci kez izdiham yaşadı. Gül, vatandaşlarla ayak üstü sohbet ettikten sonra Melikgazi ilçesindeki Kazancılar Çarşısı'nı gezdi. Burada vatandaşlarla sohbet eden Gül, pastırma satışı yapan mağazaları gezdi. Beyaz eşya satışı yapan bir mağazayı ziyarette ise, esnafın yemeğine ortak oldu. Esnafın masasında bulunan kıymalı pide ve üzümden yiyen Gül, protokol yemeklerinden daha lezzetli ve doyurucu olduğunu ifade etti.

11. Cumhurbaşkanı Gül, pastırma satışı yapan işyeri ziyaretinde de kendisine ikram edilen pastırmayı ilk olarak orada bulunan bir çocuğa ikram etti. Daha sonra kendisi yedi. Gül, dönerci önünde yine kendisine ikram edilen tavuk dönerden ilk olarak bir çocuğa ikram ettikten sonra, kendisi yedi ve esnafa teşekkür etti. Bazı vatandaşlar ise Abdullah Gül’e sarıldı. Gurbetçilerde Gül'le fotoğraf çektirdi.

Abdullah Gül’e, gezi de TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut, AK Parti Kayseri milletvekilleri İsmail Tamer, Pelin Gündeş Bakır, Yaşar Karayel, Vali Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, ilçe belediye başkanları eşlik etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.