"Abd'nin İdlib'deki Işid Bombardımanında Malatyalı Yakup Alnıak Da Öldü"

"Abd'nin İdlib'deki Işid Bombardımanında Malatyalı Yakup Alnıak Da Öldü"

ABD ordusu tarafından Irak ve Suriye’de terör örgütü IŞİD hedeflerine yönelik düzenlenen hava saldırıları sonucu Malatyalı Yakup Bülent Alnıak da yaşamını yitirdiği iddia edildi. Amerikan güçlerinin bombardıman ve savaş uçaklarıyla...

ABD ordusu tarafından Irak ve Suriye’de terör örgütü IŞİD hedeflerine yönelik düzenlenen hava saldırıları sonucu Malatyalı Yakup Bülent Alnıak da yaşamını yitirdiği iddia edildi.

Amerikan güçlerinin bombardıman ve savaş uçaklarıyla IŞİD hedeflerine düzenlediği saldırılarda, Suriye’nin İdlib kentinde bir evde bulunan 29 Temmuz’da Malatya’dan Suriye’ye giderek savaşa katıldığı iddia edilen 41 yaşındaki Yakup Bülent Alnıak’ın da öldüğü öğrenildi. 2 çocuk babası Alnıak’ın öldürüldüğünü ailesine Alnıak ile birlikte Suriye’ye giden arkadaşı bildirdi.

MAVİ MARMARA GEMİSİNDE DE YER ALMIŞ

Alnıak'ın Mavi Marmara gemisinde de yer aldığı öğrenildi. Alnıak’ın Malatya’daki Meşale Derneği ve İyilik-Der için çalışmalara katıldığı belirtildi. Meşale Derneği internet sitesinden Alnıak’ın ölümüne ilişkin yapılan açıklamada, “23 Eylül 2014 günü Suriye'deki ABD saldırısında hayatını kaybeden Yakup Bülent Alnıak kardeşimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Alnıak, Mavi Marmara Gemisi'nde yer almış ve ‘Mavi Marmara'nın Serencamı’ adlı kitabı kaleme almış aktivist ve yazardı. Alnıak iki çocuk babasıydı. Alnıak, İyilikDer ve Meşale Derneği'ne hizmetleri olmuş bir kardeşimizdi. Alnıak, Suriye'de yaşanan insanlık dramı ile ilgili ‘3. Yılında Suriye Dramı’ adlı bir kitap çalışması yapıyordu. Son saldırılarda İdlib'de kaldığı evin ABD tarafından bombalanması sonucu hayatını kaybetmiştir.” denildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.