Abd’nin Hibe Ettiği 41 Yıllık İtfaiye Aracı Müzelik Olacak

Abd’nin Hibe Ettiği 41 Yıllık İtfaiye Aracı Müzelik Olacak

ABD tarafından 1973 yılında Denizli Belediyesi itfaiyesine hibe edilen İtfaiye Daire Başkanlığı’ndaki faal çalışma süresini tamamladı ve artık müzede sergilenecek. 1970 model Amerikan Ford Pierce marka araç, 41 yılda 115 şoför değiştirdi....

ABD tarafından 1973 yılında Denizli Belediyesi itfaiyesine hibe edilen İtfaiye Daire Başkanlığı’ndaki faal çalışma süresini tamamladı ve artık müzede sergilenecek.

1970 model Amerikan Ford Pierce marka araç, 41 yılda 115 şoför değiştirdi. Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nda bulunan 41 yıllık itfaiye aracı ilgi çekiyor. Geçen sene faal olarak iş hayatı sona erdirilen araç, trafikten düşürüldü ve bundan sonra müze olarak sergilenecek. İlk günkü gibi tüm parçaları orijinal olan itfaiye aracı hala çalışıyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı İlyas Tuncer, emektar itfaiye aracının yıllardır Denizli’ye hizmet verdiğini ifade etti. Tuncer, “1973 yılında ABD tarafından Denizli Belediyesi’ne hibe edilen Ford marka aracımız, 41 yıllık hizmet süreci boyunca 200’e yakın kurtarma ve 10 bine yakın yangın olayına müdahale etti. Bunun yanında aracı bugüne kadar 115’e yakın şoför kullandı. Gerçekten hem birimimiz hem de Denizli için önemli hizmetlerde bulundu.” dedi.

Aracın halen hizmet verdiğini ama artık müzelik bir duruma geldiğini ifade eden Tuncer, “Çalışır durumda olan bu aracımızı kullanabiliyoruz. Ama bu tarihi aracımızı oluşturmayı düşündüğümüz müzede Denizli halkına sergilemek istiyoruz. Kurmayı düşündüğümüz müze ile bu itfaiye aracımızı ve eskiden kullandığımız ekipmanları Denizli halkına tanıtacağız ve itfaiye teşkilatının Denizli’de hangi noktadan bu günlere geldiğini aktaracağız.” diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.