ABD'li diplomat Merhaba Arapça'yı beğendi

ABD'li diplomat Merhaba Arapça'yı beğendi

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ankara Büyükelçiliği Siyasi Bölüm Diplomatı Wendy Nassmacher ve Siyasi Bölüm Danışmanı Filiz Convay ile İl AFAD Müdürü Yıldız Tosun ve AFAD Şube Müdürü Derya Karaman ile birlikte gazetemizi ziyaret etti.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ankara Büyükelçiliği Siyasi Bölüm Diplomatı Wendy Nassmacher ve Siyasi Bölüm Danışmanı Filiz Convay ile İl AFAD Müdürü Yıldız Tosun ve AFAD Şube Müdürü Derya Karaman ile birlikte gazetemizi ziyaret etti. Wendy Nassmacher ve beraberindeki heyet ziyarette Merhaba Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kerem İşkan'dan Merhaba Arapça hakkında bilgi aldı. Ziyarette Merhaba Arapça Editörü Hamza Mansur da hazır bulundu.

Merhaba Arapça'nın bölgenin yükselen bir değeri olduğunu belirten Kerem İşkan, gazetenin mültecilere yönelik hazırlandığını ve önemli bir açığı kapattığını, hızla yayın coğrafyasını da genişlettiğini söyledi. Ziyarette ABD'nin dış politikasını da eleştiren İşkan, ABD'nin birçok örgüte destek verdiğini, bu durumun Türkiye'yi rahatsız ettiğini söyledi. Ülkesinin dış politikası hakkında benzer eleştiriler aldığını dile getirerek sözlerine başlayan ABD'li Diplomat Wendy Nassmacher da, Merhaba Arapça'nın önemli bir misyon yüklendiğini, gazetinin mültecilerin işini kolaylaştırdığını, örnek bir hizmete imza attığını dile getirdi. 2 yıldır Ankara'da kaldığını, Türkiye'yi sevdiğini belirten diplomat, Merhaba Arapça'nın kıymetli bir görev üstlendiğini aktardı. Ziyaret fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

HAMDİ BUĞUR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.