ABD'de iki idam

ABD'de iki idam

ABD'nin Mississippi ve Virginia eyaletinde biri tecavüz ve cinayetten diğeri ise iki kişiyi öldürmekten iki kişi zehirli iğne ile infaz edildi.

ABD'nin Mississippi eyaletinde, 15 yaşındaki bir kız çocuğunu, tecavüz ettikten sonra öldürmekten ölüm cezasına çarptırılan idam mahkumunun cezası zehirli iğneyle infaz edildi. Gerald James Holland adlı 72 yaşındaki mahkum Mississipi eyaletinde cezasının infaz edilmesini bekleyen en yaşlı idam hükümlüsüydü. Holland, Krystal King adlı kız çocuğunu, 1986'da kendi evinde tecavüz ederek öldürmek suçundan idam cezasına çarptırılmıştı.
İkinci idam ise yine ABD'nin Virginia eyaletinde 2 erkeği öldürmekten ölüm cezasına çarptırılan mahkumun cezası zehirli iğneyle infaz edildi. Darick Demorris Walker adlı 37 yaşındaki mahkum, 1996 yılında Stanley Beale ile 1997 yılında Clarence Elwood Threat'i öldürmek suçundan idam cezasına çarptırılmıştı. Walker, ABD Yüksek Mahkemesi'nin idam cezasını tekrar yürürlüğe koyduğu 1976 yılından beri Virginia eyaletinde cezası infaz edilen 107. idam mahkumu oldu. Virginia, Texas'ın ardından ABD'de idam cezasının en fazla infaz edildiği 2. eyalet konumunda.
(A.A)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.