Abd, Türkiye’deki Vatandaşlarını Terör Saldırısına Karşı Uyardı

Abd, Türkiye’deki Vatandaşlarını Terör Saldırısına Karşı Uyardı

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, Türkiye’deki Amerikan vatandaşlarını muhtemel terör saldırıları karşısında teyakkuzda olmaları uyarısında bulundu. IŞİD’e yönelik yürütülen askeri operasyona tepki olarak Türkiye’de gerçekleştirilebilecek...

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, Türkiye’deki Amerikan vatandaşlarını muhtemel terör saldırıları karşısında teyakkuzda olmaları uyarısında bulundu. IŞİD’e yönelik yürütülen askeri operasyona tepki olarak Türkiye’de gerçekleştirilebilecek terör saldırı riskinin ‘hala yüksek’ olduğu vurgulandı.

    ABD Büyükelçiliği, Türkiye’de yaşayan Amerikan vatandaşlarını, muhtemel terör saldırılarına karşı uyardı. Elçiliğin resmi internet sitesinde dün akşam saatlerinde yayımlanan güvenlik duyurusunda Türkiye’de terör saldırı riskinin ‘hala yüksek’ olduğunun altı çizildi.

    Suriye’deki IŞİD’e düzenlenen askeri operasyondan sonra Türkiye’de bulunan Amerikan vatandaşı ve kurumlarına yönelik terör saldırısı riski ‘hala yüksek’. Her ne kadar şuana kadar spesifik bir uyarı ya da tehdit algısı gerçekleşmedi idiyse de ABD vatandaşlarının en üst seviyede teyakkuz halinde olmaları ve güvenlik duygularını artırmalarını talep tavsiye ediyoruz. Özellikle Türkiye’nin Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki Amerikan vatandaşlar daha dikkatli olmaları gerekirken, vatandaşlarımızın güvenlik gerekçesiyle yerel haber kaynaklarını yakından takip etmeleri gerekiyor." ifadelerine yer verilen duyuruda, Türkiye'de geçmiş zamanlarda Amerikan vatandaşları ve merkezlerine yönelik terör saldırıları gerçekleştirildiği anımsatıldı.

    ABD Büyükelçiliği başta Ankara olmak üzere İstanbul, Adana ve İzmir’deki diplomatik misyon merkezlerin normal çalışmasına devam ettikleri bilgisini de paylaştı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.