ABD Suriye'ye saldırır

ABD Suriye'ye saldırır

İHH Konya Şube Başkanı H. Hüseyin Uysal, "ABD, Doğu Guta'da yaşananları gerekçe göstererek, Suriye'ye saldırma kararı alacak. ABD'nin bölgede uydu devlet oluşturma hayali var" dedi

Türkiye'nin Afrin'de yürüttüğü başarılı harekâtın ardından emellerini gerçekleştirme imkânı bulamayan ABD, yeni oyunların peşine düşüyor. Suriye denkleminin dışında kalan ABD, bu dışlanmanın acısını çıkarabilmek için uzun uzadıya görüşmeler yapıyor. Bütün dünya, ABD'nin Fransa ile yaptığı görüşmeden çıkacak sonucu merak ediyor. Küresel ırkçı güçlerin yine çeşitli gerekçelerle masum insanların kanını akıtacağından endişe duyuluyor. İnsani Yardım Vakfı (İHH) Konya Şube Başkanı Op. Dr. Hasan Hüseyin Uysal, "Bu dönemde birlik ve beraberliğe daha fazla ihtiyacımız var. Ekonomi üzerindeki olumsuzlukları dile getirmemek lazım. Vatandaşın bazı şeylere göğüs germesi ve bazı şeyleri anlayış ile karşılaması gerekir" dedi.

ABD SURİYE'YE SALDIRMA KARARI ALACAK

Suriye'de yürütülen başarılı operasyonun ve Türkiye'nin kurduğu Suriye denkleminin dışında kalan ABD'nin tüm bu gelişmelerden rahatsız olduğunu ifade eden Başkan Uysal, "ABD, bu denklemin dışında kalmanın acısını çıkarmak isteyecek" şeklinde konuştu. Esed'in Doğu Guta'yı şehvetle temizleme hırsının bölgeye ciddi zararlar vereceğini ifade eden Uysal, şunları kaydetti: "Esed, çok akılsız davranıyor. Yaptığı tek iş ABD'ye bahane oluşturmak. Esed'in zulmünü sona erdirmek, bölgede ABD'nin tam yerleşmesine engel olabilmek ve Suriye'nin Şiileştirilmesine dur diyebilmek için adım atılması öncelikli bir ihtiyaçtır."

İRAN FRANSA İLE CİLVELEŞİYORDU

İran'ın bir ara Fransa ile ciddi bir yakınlık kurduğunu hatırlatan Uysal, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Yavuz Sultan Selim döneminde Haçlılar bölgeye çağrıldı. Şimdi de İran Fransa'yı bölgeye davet etti. Olayların merkezinde bir de şimdi Fransa bulunuyor. Biz, bölgenin ileri işgalini önlemek adına önemli işler yaptık. Ağır ve sıkıntılı günlere gebeyiz. Zor günler bizleri bekliyor. ABD, birden çok noktada Suriye rejimine saldıracak. ABD'nin belirttiğimiz gibi bölgede bir uydu devleti kurma hayali var. Şu süreçte Suriye'de istediği kararı alamaması ABD'yi adeta çıldırttı. Alacakları karar ne olursa olsun, bölgede onlara yer olmayacak. Bizim içte birlik konusunda biraz daha hassasiyet göstermemiz önemli. Milli bir duruş sergilemeliyiz."

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum