Abd Konsolosu: Hükümetlere Verdiğimiz Silahlar Örgütlerinin Eline Geçebilmekte

Abd Konsolosu: Hükümetlere Verdiğimiz Silahlar Örgütlerinin Eline Geçebilmekte

ABD Adana Konsolosu John L. Espinoza, Şırnak’ın Silopi ilçesinde kurulan çadırlarda kalan Ezidileri ziyaret etti. Espinoza, "Gerçek o ki çeşitli hükümetlere vermiş olduğumuz silahlar maalesef terör örgütlerinin ellerine geçebilmekte." dedi....

ABD Adana Konsolosu John L. Espinoza, Şırnak’ın Silopi ilçesinde kurulan çadırlarda kalan Ezidileri ziyaret etti. Espinoza, "Gerçek o ki çeşitli hükümetlere vermiş olduğumuz silahlar maalesef terör örgütlerinin ellerine geçebilmekte." dedi.

ABD Adana Konsolosluğu’ndan gelen John L. Espinoza, Şırnak’ı ziyaret etti. Dün Şırnak il merkezinde Şırnak Valiliği’ni ve Şırnak Belediyesi’ni ziyaret eden Espinoza, bugün Silopi’de kurulan çadırlarda kalan Ezidileri ziyaret etti. Silopi Cumhuriyet Mahallesi’nde belediye tarafından kurulan çadırlarda kalan Ezidileri ziyaret eden Espinoza, tercüman eşliğinde onların sorunlarını dinledi. Espinoza, rutin ziyaretler kapsamında Şırnak’ı ziyaret etmek istediklerini ve Silopi’de kalan Ezidileri de yerinde görmek ve sorunlarını dinlemek istediklerini ifade etti.

Ziyaret sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan ABD Adana Konsolosu, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. 'IŞİD örgütüne yönelik yapılan hava saldırılarında ABD Adana İncirlik Hava Üssü kullanıldı mı?' Şeklindeki soruyu cevaplayan ABD Adana Konsolosu John L. Espinoza, 'Hayır' cevabını vererek, daha fazla bilgi için Türk Hükümeti’ne sorulmasını ifade etti. Yine, 'IŞİD’e yönelik yapılacak müdahaleye karşı Türkiye ile ortak bir çalışma yapılacak mı?' Şeklindeki soruya da Espinoza, ‘o soruyu Türk Hükümeti’ne sorun’ dedi.

“ABD TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK DOSTUDUR”

'Bölgedeki halktan gelen duyumlara göre, IŞİD örgütünün çıkmasının Amerikan’ın bir oyunu olduğunu ve bölgedeki yeraltı zenginliklerine sahip olmak için böyle bir yapılanmanın çıktığı ifade ediliyor. Siz ABD Konsolosluğu olarak bu söylemleri nasıl değerlendiriyorsunuz?' Şeklindeki soruya yönelik ABD Adana Konsolosu John L. Espinoza, “Bu varsayımlar tamamen delice, saçma. Amerika Birleşik Devletleri Türkiye’nin en büyük dostudur. Bu durum sadece Irak, Suriye ve Türkiye’nin güvenliğini tehdit etmemektedir. Aynı zamanda binlerce insan hayatından olmaktadır. Biz demokratik bir ülkeyiz. Biz insani yardıma inanırız. Biz barış ve huzura inanırız. Bizim temel hedefimiz bu bölgeye barış ve huzur getirmektir.” şeklinde cevap verdi.

“IŞİD, SİLAHLARINI IRAK ORDUSUNDAN ELDE EDİYOR”

IŞİD örgütünün elindeki silahların çoğunun ABD menşeli olduğu iddialarına yönelik sorulan soruya karşı, ABD Adana Konsolosu John L. Espinoza, şunları söyledi: “Birincisi, elindeki silahların çoğu Amerikan yapısı olduğuna emin değilim. Biliyorum ki IŞİD’in Irak ordusundan silahlar elde ettiği ve o silahların Amerikan menşeli olduğu, Amerikan yapısı olduğunu biliyorum. O nedenle kime askeri yardım vereceğimiz hususunda her zaman dikkatli davranmışızdır. Gerçek o ki çeşitli hükümetlere vermiş olduğumuz silahlar maalesef terör örgütlerinin ellerine geçebilmektedir.” CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.