Abd Bakan Yardımcısı: Rusya Yaptırımları Batılı Ülkeleri Etkiledi

Abd Bakan Yardımcısı: Rusya Yaptırımları Batılı Ülkeleri Etkiledi

ABD Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Victoria Nuland, Washington’da Hükümetler dışı Avrupa Politik Analiz Merkezi’nin programında yaptığı açıklamada, “Ukrayna krizi sebebiyle Rusya’ya...

ABD Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Victoria Nuland, Washington’da Hükümetler dışı Avrupa Politik Analiz Merkezi’nin programında yaptığı açıklamada, “Ukrayna krizi sebebiyle Rusya’ya uygulanan yaptırımlar, bumerang etkisi ile birçok batı ülkelerine de sert bir darbe vurmuştur.” dedi.

Bu yaptırımları Rusya’ya uygulamanın basit bir iş olmadığını ve birçok batılı ülkeler için de maddi sıkıntılar oluşturduğunu belirten Nuland, “Ne zaman ki Minsk Protokolü tamamen uygulanmaya başlar, biz de o zaman yaptırımları bir kenara iteriz.” ifadelerini kullandı.

Ukrayna yönetimi ile ilgili değerlendirmede bulunan Nuland, “Dünyanın gelişmesi için yoğun bir şekilde çalışıyorlar ve 5 Eylül de Minsk’te imzalanan ön protokolün gerekliliklerini yerine getiriyorlar, şimdi ise Rusya üzerine düşen vazifeleri yapmalıdır.” çağrısı yaptı.

İki ülkenin de askeri güçlerini savaş bölgelerinden çekmesi gerektiğini kaydeden Nuland, tüm rehinelerin serbest bırakılmasının zorunlu olduğunu vurguladı.

Ukrayna’da krizin çözümü için Rusya, Ukrayna, AGİT, Lugansk ve Donetsk yerel temsilcileri 5 Eylül’de Minsk’te yapılan Temas Grubu toplantısında ateşkes ve barış süreci ile ilgili protokol imzalamıştı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.