Abd-ab Anlaşması, Almanya’ya 160 Bin İstihdam Getirecek

Abd-ab Anlaşması, Almanya’ya 160 Bin İstihdam Getirecek

Avrupa Birliği’nin Amerika ile yapmayı planladığı Serbest Ticaret Anlaşması’nın sadece Almanya’da 160 bin yeni istihdam sağlayacağı bildirildi.

Avrupa Birliği’nin Amerika ile yapmayı planladığı Serbest Ticaret Anlaşması’nın sadece Almanya’da 160 bin yeni istihdam sağlayacağı bildirildi. Bertelsmann Vakfı ve Münih Ifo Enstitüsü tarafından yapılan araştırmaya göre, ihracata dayalı sektörlerde işçi maaşları da artacak.

Spiegel Online’a konuşan Bertelsmann Vakfı Başkanı Aart De Geus, “Bu anlaşmadan sadece büyük şirketler istifade etmeyecek, orta ölçekliler de faydalanacak.” şeklinde konuştu.

Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı NSA’nın Avrupa ülkelerini dinlediği ortaya çıkınca Avrupa Birliği liderleri ABD ile yapılacak bu anlaşmanın askıya alınmasını istemişlerdi.

Almanya’da Sosyal Demokratların (SPD) lideri Peer Steinbrück de aynı görüşleri savunmuştu.

Gümrük vergilerinin düşmesi ve işlemlerin kolaylaşmasıyla birlikte her iki tarafın da büyük kazanç sağlayacağı anlaşma için görüşmeler Pazartesi günü devam edecek.

İHRACAT YÜZDE 50′YE KADAR ARTACAK

Araştırmaya göre, gıda endüstrisi, metal işleri, tarım, ormancılık, balıkçılık gibi ABD ile doğrudan iş yapan sektörlerde yüzde 50'ye kadar ihracat artışı görülecek.

Bu sektörlerde artacak işçi ihtiyacına paralel olarak da personel maaşları yükselecek.

Elektronik ve otomobil endüstrisinde anlaşmayla birlikte 85 bin yeni istihdama ihtiyaç duyulacak.

Hizmet sektöründe ise söz konusu anlaşmayla 75 bin iş alanı açılacak.

İş makineleri ve araç tamirat sektörünün de anlaşmadan yarar göreceği tahmin ediliyor.

ABD ile yapılacak Serbest Ticaret Anlaşması, Almanya’da daha çok, Kuzey Ren Vestfalya, Bavyera ve Baden-Württemberg eyaletlerinde iş alanları açacak.

Araştırmaya göre bu eyaletlerde işçi ücretleri yüzde 0,9 oranında artacak. Adı geçen eyaletler 5 milyar Euro kazanç sağlayacak. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.