AB raporunda Türkiye'ye şok eden not!

AB raporunda Türkiye'ye şok eden not!

Raporda, ekonomi ve sivilleşmeye övgü, reformların uygulanmasına eleştiride bulunuldu.

Avrupa Birliği Komisyonu'nun bugün açıkladığı 2012 Türkiye İlerleme Raporu'nda, yargı, Uludere ve Kürt sorunu konularında Türkiye'ye çeşitli eleştiriler getirildi. AB Komisyonu, ekonomi konusunda ise krize ve küresel ticaretteki yavaşlamaya rağmen Türkiye'nin kaydettiği ihracat artışını başarılı buldu.

DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜNE KISITLAMA ENDİŞE VERİCİ

Önceki yıllara kıyasla eleştiri dozunun ‘daha fazla' olduğu gözlemlenen raporda, ifade ve basın özgürlüğü konusunda ‘sert ifadelere' yer verildi.

KENDİ RAPORUMUZ ÖNEMLİ

Türk yargı sistemi konusunda, “Temel haklarda hiçbir ilerleme yok. Düşünce özgürlüğüne yönelik artan ihlaller endişe verici ve basın özgürlüğü de uygulamada kısıtlanmaya devam ediyor” ifadelerine yer verildi. Mahkemelerin özellikle terörizm ve organize suçlarla ilgili davalarda ifade ve basın özgürlüğüne ilişkin yasaları kötüye kullandığı, üçüncü reform paketinin getirdiği iyileştirmelere rağmen, bağımsızlık, tarafsızlık ve yargının etkinliği konularında daha fazla çaba gösterilmesi gerektiği kaydedildi.

BAĞIŞ: ÖNEMSEMİYORUZ

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış , bugün AB Komisyonu tarafından Türkiye İlerleme Raporu açıklanmadan önce , “Bu rapor bir karne değildir. Bizim için önemli olan yıl sonunda bizim kendi yayımlayacağımız rapordur” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.