Aa Genel Müdürü Öztürk, Savcıya İfade Verdi

Aa Genel Müdürü Öztürk, Savcıya İfade Verdi

Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdürü Kemal Öztürk, Selam terör örgütü dosyasında görev alan polislere yönelik soruşturmayı yürüten savcıya ifade verdi. Öztürk, kendisinin ve kurumun dinlediğini iddia ederek şikayetçi olduğunu söyledi....

Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdürü Kemal Öztürk, Selam terör örgütü dosyasında görev alan polislere yönelik soruşturmayı yürüten savcıya ifade verdi. Öztürk, kendisinin ve kurumun dinlediğini iddia ederek şikayetçi olduğunu söyledi.

AA Genel Müdürü Öztürk, İstanbul Adalet Sarayı’na gelerek savcı İrfan Fidan’a ifade verdi. Öztürk, Fidan’dan önce Başsavcı Hadi Salihoğlu ile görüştü. Daha sonra savcı Fidan’a ifade veren Öztürk adliye önünde açıklama yaptı.

Gazetelerde adının ve cep telefonu numarasının silahlı terör örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle dinlendiği yönündeki bir haber üzerine savcılığa başvuruda bulunduklarını belirten Öztürk, “Bu olay gerçek midir? Nasıl terör örgütü üyesi olurum diye. Bu şikayetimiz üzerine savcılık bizi bugün ifade vermeye davet etti. Hakkımızdaki tutulan tapeler ve suçlamalar ile ilgili de bilgi almış olduk.” dedi.

Öztürk, “Kızımla yaptığım bir telefon konuşmasından dolayı kurumsal e-mail adresim takibe alınmış, yeğenimle yaptığım telefon görüşmesi gerekçe gösterilerek şahsi e-mail adresim takibe alınmış.” iddiasında bulundu.

AA’nın Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü olarak adını ilk defa duyduğu bir silahlı terör örgütünün üyesi olduğu gerekçesiyle dinlendiğini öne süren Öztürk, “Kurumumuza ait telefon santralleri, yönetici arkadaşlar bu gerekçelerle takip edilmiş, dinlenmiş, suçlanmış. Bunlardan dolayı hem Anadolu Ajansı olarak hem de şahsım olarak şikayette bulunduğumuzu belirtmek üzere buraya geldik.” diye konuştu.

İddia edilen dinlemeler nedeniyle uluslararası bir casusluk faaliyeti olduğunu da düşündüklerini söyleyen Öztürk, “Bu nedenle ayrı bir suç duyurusu daha yapmış olduk. Ticari sırlarımız çalınmış mıdır, ülkenin ulusal ajansının mali yapısı, alt yapısı, ekonomik ilişkileri çalınmış mıdır? Bunun da araştırılmasını istedik.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.