A2 Liginde 44 takım mücadele edecek

A2 Liginde 44 takım mücadele edecek

TFF Yönetim Kurulu tarafından kabul edilen A2 Ligi'nin 2012-2013 Statüsü yürürlüğe girdi

TFF Yönetim Kurulu tarafından kabul edilen A2 Ligi'nin 2012-2013 Statüsü yürürlüğe girdi. Geçtiğimiz sezonda olduğu gibi bu sezonda da Kademe müsabakaları 4 grupta toplam 44 takım arasında çift devreli lig usulüne göre oynanacak.  Kademe müsabakaları sonunda, gruplarında ilk iki sırayı alan toplam 8 takım final grubu Müsabakalarına katılmaya hak kazanacak. Final grubu müsabakaları sekiz takımın katılımıyla tek grupta çift devreli lig usulüne göre oynanacak ve grup (0) puanla başlayacak.

Final grubu müsabakaları sonunda birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü sırayı alan 4 takım Play-Off müsabakalarına katılmaya hak kazanacak. Kademe müsabakaları sonunda gruplarında 4 Grupta 3-11 sırayı alan toplam 36 takım arasında 4 grupta çift devreli lig usulüne göre oynanacak. Müsabakalara kademe grubunda alınan puanlarla devam edilecek Klasman grubu müsabakaları sonunda gruplarında ilk sırayı alan toplam 4 takım Play-Off müsabakalarına katılmaya hak kazanacak.

Play-Off müsabakaları, final grubunu ilk dört sırada bitiren 4 takım ve klasman grubu müsabakaları sonunda gruplarında ilk sırayı alan 4 takım olmak üzere toplam 8 takım arasında TFF tarafından belirlenecek olan tarafsız saha veya sahalarda tek maç eleme sistemine göre oynanacak. .Play-Off müsabakalarında, Final Grubunu ilk 4 sırada bitiren takımlar ve Klasman Grubu müsabakaları sonunda gruplarında ilk sırayı alan 4 takım ile kura usulü ile çapraz olarak eşleşirler.

Yarı final müsabakaları sonunda kazanan iki takım A2 Ligi Türkiye Şampiyonu olabilmek için final müsabakası oynarlar ve kazanan takım Türkiye Şampiyonu, kaybeden takım Türkiye İkincisi olur. Yarı final müsabakaları sonunda kaybeden iki takım, üçüncülük müsabakası oynarlar ve kazanan takım Türkiye Üçüncüsü, kaybeden takım Türkiye Dördüncüsü olur. Müsabaka sonuçları, TFF tarafından tescil edilmeden geçerli sayılmaz.  Geçtiğimiz sezon Konyaspor bu ligde Türkiye 4.’sü olmuştu.

SPOR SERVİSİ 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum