A Milliler Avrupa için avantaj arıyor

A Milliler Avrupa için avantaj arıyor

A Milli Takımımız, 2012 Avrupa Şampiyonası elemeleri play-off ilk maçında bugün Hırvatistan ile karşılaşacak

A Milli Takımımız, 2012 Avrupa Şampiyonası elemeleri play-off ilk maçında bugün Hırvatistan ile karşılaşacak. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da oynanacak ve saat 21.05'te başlayacak karşılaşmayı Almanya Futbol Federasyonu'ndan Felix Brych yönetecek. Brych'ın yardımcılıklarını Thorsten Schiffner ve Mark Borsch yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Florian Meyer. karşılaşma Star TV'den de naklen yayınlanacak.

2012 Avrupa Şampiyonası elemeleri play-off turundaki ilk maçında Hırvatistan'ı ağırlayacak ay-yıldızlı ekip, Türk Telekom Arena'da yaptığı 4 maçtan 3'ünü kazandı, 1'ini ise yitirdi.

Milliler, özel maçta Estonya'yı 3-0 mağlup ederken, 2012 Avrupa Şampiyonası elemelerinde Kazakistan'ı 2-1, Azerbaycan'ı 1-0 yendi, Almanya'ya ise 3-1 kaybetti.

A Milli Takım, Hırvatistan maçıyla birlikte Türkiye'deki son 5 maçını da Türk Telekom Arena'da oynamış olacak.

A MİLLİ TAKIM 487. MAÇINA ÇIKIYOR

A Milli Takımımız, Hırvatistan ile oynayacağı 2012 Avrupa Şampiyonası elemeleri play-off ilk maçıyla birlikte 487. karşılaşmasına çıkacak.

Türk Milli Takımı, 88 yıllık tarihinde, 257'si resmi, 229'u özel olmak üzere geride kalan toplam 486 maçta, 175 galibiyet, 115 beraberlik alırken, 196 kez de rakiplerine yenildi. Ay-yıldızlı ekibimiz, bu maçlarda toplam 629 gol atarken, kalesinde ise 727 gol gördü.

HIRVATİSTAN İLE 5. RANDEVU

A Millilerimiz, Hırvatistan ile ise tarihindeki 5. maçına çıkacak. Millilerimiz şimdiye kadar oynanan 2'si resmi, 2'si özel 4 maçtan 1'ini kaybederken, 3'ünde berabere kaldı. Milli Takımımız, Euro 2008'de, Viyana'daki Ernst Happel Stadı'nda oynanan çeyrek final maçında rakibini penaltı atışları sonucu 4-2 yenmişti.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Ali Aydınlar,

A Milli Takım'ın yarın Hırvatistan ile yapacağı 2012 Avrupa Şampiyonası elemeleri play-off turu ilk maçıyla ilgili olarak, ''En büyük destekçimiz, Milli Takım'ı gönülden destekleyen taraftarlarımız olacak'' dedi. Aydınlar, Hırvatistan ile İstanbul'da yapılacak ilk maç öncesi, TFF tarafından hazırlanan ''Maç Kitabı''nda yer alan yazısında, 2012 Avrupa Şampiyonası finalleri öncesi son engel olan karşılaşmalara hazır olduklarını vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı: ''Dört gün arayla önce İstanbul daha sonra da Zagreb'de oynanacak bu maçlar sonucunda, Haziran 2012'deki Avrupa Şampiyonası'nda yer alacak 16 takımdan biri olmak en büyük arzumuz. Altı yıl aradan sonra oynayacağımız play-off maçlarında en büyük destekçimiz, Milli Takım'ı gönülden destekleyen taraftarlarımız olacak.Eylül ve Ekim'de oynadığımız milli maçlarda olduğu gibi, bu tarihi karşılaşmada da Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena tribünlerinin her koltuğunun dolu olacağına eminim.Hırvatistan A Milli Takımı'nı ülkemizde ilk kez ağırlıyor olmaktan dolayı hem memnuniyet hem de heyecan duyuyoruz. Son olarak 2008 Avrupa Şampiyonası çeyrek finalinde karşılaştığımız ve halen daha unutulmayan bir maç oynadığımız Hırvatistan Milli Takımı'na ve federasyon heyetine 'hoş geldiniz' diyorum. Centilmenliğin en üst düzeyde olacağı bir maç dilerim.'' AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.