8 ilde 'dinleme' operasyonu: 15 gözaltı!

8 ilde 'dinleme' operasyonu: 15 gözaltı!

8 ilde başlatılan 'yasa dışı dinleme' soruşturması kapsamında 15 polis gözaltına alındı.

Gaziantep merkezli 8 ilde "yasa dışı dinleme" iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, 15 polisin gözaltına alındığı belirtildi. Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığının yasa dışı dinleme iddialarıyla ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında bu sabah 8 ilde operasyon başlattı. Operasyon kapsamında 15 kişi gözaltına alındı.

OPERASYON DEVAM EDİYOR

Bu arada Gaziantep'te Karataş Mahallesi'ndeki evinde gözaltına alınan polis memuru Mehmet Ç, ifadesi alınmak üzere İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Operasyonun devam ettiği öğrenildi.

''EŞİMLE GURUR DUYUYORUM''

Gözaltına alınan polislerden Mehmet Zeki Ç.'nin eşi ise kocasının uzun yıllardır istihbaratçı olarak çalıştığını ve son bir yıldır adliyede görevlendirildiğini belirterek, "Eşim hak, hukuk yemedi. Terörle, teröristle mücadele etti. Eşimle gurur duyuyorum" dedi.

FUAT AVNİ YAZDI

Sosyal medya fenomeni 'Fuat Avni' de operasyon yapılacağını gece yarısı Twitter hesabından duyurdu. Bu duyurudan saatler sonra operasyon başladı ve daha önce istihbarat şubelerde görev yapan polislerin adreslerine günün ilk ışıklarıyla birlikte gidildi. Evlerinde meslektaşları tarafından gözaltına alınan polisler, Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken yapılanların algı operasyonu olduğunu ve haksızlığa uğradıklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.