75.Yıl Lisesi öğrencilerinden bilim şenliği

75.Yıl Lisesi öğrencilerinden bilim şenliği

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK) desteklediği, yirmi projenin yer aldığı Bilim Fuarı Meram 75.Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde açıldı.

Meram 75.Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde açılışı yapılan 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarına eğitim camiası veliler ve çok sayıda davetli katıldı. Okul Fizik Öğretmeni ve proje yürütücüsü Mehmet Canan tarafından organize edilen fuarda Matematik alanından bir, Türk Dili ve Edebiyatı alanından bir, Kimya Teknolojileri alanından dört, Fizik alanından üç, Biyoloji alanından dört, Coğrafya alanından bir, Tarih alanından bir, Felsefe alanından üç ve Bilişim Teknolojileri alanından iki olmak üzere  yirmi adet proje  sergilendi. Okul Müdürü Numan Zengen yaptığı konuşmada, “Hazırladığımız yirmi tane proje TÜBİTAK tarafından incelendi  ve desteklenmesine karar verildi. Bu süreçten sonra yoğun bir çalışmaya girerek bu fuarımızı gerçekleştirdik dedi. Bu tür  Fuarlar, bilimin günlük hayatla ilişkilendirilmesinde, Bilim kültürünün yaygınlaştırılmasında, Okul ortamının öğrenilen, araştırılan bir yapıya dönüştürülmesinde, Öğrencilere proje yapma ve paylaşma konusunda yeni imkanlar sunmasında, Gerçek hayattaki soru ve sorunlara çözüm bulunmasında, öğrenmeye istekli merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesinde  önemli bir rol oynamaktadır” dedi.

Zengen, konuşmasında fuarın hazırlanmasında özveri ile çalışan Müdür Yardımcısı Şükrü Tuncer, İsmail Candan Çaba ve  Buket Koçyiğit olmak üzere  Fizik Öğretmeni ve Proje yürütücüsü Mehmet Canan, Matematik Öğretmeni İbrahim Darıcı, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Abdullah Öğe, Kimya Teknolojileri Öğretmeni Zerrin Kara, Biyoloji Öğretmeni Lütfiye Özzıralı, Coğrafya Öğretmeni Münir Karakaş, Tarih Öğretmeni Zübeyde Şahin, Felsefe Öğretmeni Neval Güler, Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Ferat Cansever, Rehber Öğretmen Fehmi Eken, ve projede görev alan bütün öğrencilere teşekkür etti.

MESUT TURAN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.