74 milyonun imam-hatibiyiz

74 milyonun imam-hatibiyiz

DİVA-SEN Konya Şube Başkanı Mustafa Fidan; Diyanet İşleri Başkanlığımız tüm siyasi görüşün dışında 74 milyonun diyaneti, din adamlarımızda 74 milyonun imam-hatibidir

Türkiye Diyanet ve Vakıf Hizmetleri Kolu Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (DİVA-SEN) Konya Şube Başkanı Yusuf Fidan, Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle düzenlediği basın toplantısında ülke genelinde yaşanan sorunları değerlendirdi. Konuşmasına Diyanet İşleri Başkanlığı’nın çalışmalarına değinerek başlayan Fidan, “Ekim ayının ilk haftası 2003 yılından itibaren, ‘Camiler ve Din görevliler Haftası’ olarak kutlanmaktadır. Bu haftanın ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını Allah'tan niyaz ediyorum. Bilindiği üzere Diyanet İşleri Başkanlığımızın kuruluş amacı, bütün siyasi görüş ve düşüncelerin dışında kalarak din konusunda toplumu aydınlatma ve ibadethaneleri yönetme, görevini yerine getirmektir. Başkanlığımız, kuruluşundan bu zamana kadar olduğu gibi, bundan sonra da güvenilir, tutarlı, siyasetin üstünde, tarafsız olma durumunu devam ettirecektir. Bu konuda herkesin sorumlu ve duyarlı olması, Diyanet İşleri Başkanlığının itibarlı olması bakımından son derece önemlidir. Çünkü Diyanet İşleri Başkanlığımız 74 milyonun diyaneti, din adamlarımızda 74 milyonun imam-hatibidir” dedi.
Son günlerde artan terör olaylarından duyduğu üzüntüyü dile getiren Fidan, “Ülkemizin başına musallat olan terörü şiddetle lanetliyor ve kınıyoruz. Diyanet çalışanları olarak Kurtuluş Savaşında olduğu gibi, bu günde yüce milletimiz ve yüce ordumuzun tam destekçisi olmaya devam edeceğiz. Askerimize ve Polisimize kahpece kurşun sıkanlar cezalarını çekecekler. Din adamları olarak bizler bu dönemde de sorumluluğumuzun bilincinde görevimizi yerine getirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Konuşmasında başörtüsü yasağına da değinen Fidan, “Yıllardır toplum vicdanında yara olan, yasakçı yönetim ve kurumlar tarafından insanlarımızın inançları gereği başlarım örtmelerine getirilen yasakların bir an evvel son bulmasını temenni ediyoruz. Bu konuda hükümetten, ana muhalefet ve meclisteki diğer partilerin bir araya gelmek suretiyle, uzlaşarak Kamu alanlarında ve üniversitelerdeki başörtü yasağına, çözüm bulmalarını talep ediyoruz” dedi.
ALİ SAİT ÖGE

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.