74 Kişinin Cesedi 2 Ay Sonra Güney Afrika'da

74 Kişinin Cesedi 2 Ay Sonra Güney Afrika'da

Nijerya'da 12 Eylül'de Tüm Milletler Sinagog Kilisesi'nin (Scoan) misafirhanesinin çökmesi sonucu hayatını kaybeden 74 Güney Afrikalının naaşları ülkelerine getirildi. Lagos ilinden 2 ay sonra getirilen cenazeler için idari başkent Pretoria'da...

Nijerya'da 12 Eylül'de Tüm Milletler Sinagog Kilisesi'nin (Scoan) misafirhanesinin çökmesi sonucu hayatını kaybeden 74 Güney Afrikalının naaşları ülkelerine getirildi. Lagos ilinden 2 ay sonra getirilen cenazeler için idari başkent Pretoria'da bulunan Waterkloof Askeri Havaalanı'da resmi tören düzenlendi.

Törende, hayatlarını kaybeden 74 kişinin isimlerinin okunmasıyla, salondaki yakınlarını kaybedenlerden bazıları fenalaştı. Rahatsızlananlara müdahale ise sağlık ekiplerinden geldi.

Güney Afrika Devlet Başkanlığı Bakanı Jeff Radebe, hayatını kaybedenlerin cesetlerinin getirilmesi için "özel elçi" olarak görevlendirilmişti. Tanınmaz hale gelen cesetlerin, laboratuvarlarda DNA testleri yapıldıktan sonra Güney Afrika'ya getirildiği bildirildi.

Güney Afrika'nın yurtdışında yaşadığı en büyük trajedi olarak tarihe geçen olayda, 85 vatandaş hayata veda etmişti. Faciada yaralanan 26 Güney Afrikalı ise kazanın hemen ardından ülkelerine dönebilmişti.

Devlet Başkan Yardımcısı Cyril Ramaphosa'nın, bazı bakanların ve yakınlarını kaybedenlerin katıldığı törenin ardından cenazeler memleketlerine gönderilecek.

Öte yandan güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, kilisenin misafirhanesinin çökmesiyle toplam 116 kişinin öldüğü olayın öncesinde, bir uçağın defalarca binanın üzerinden alçak mesafeden uçtuğu fark edilmişti. Nijerya'da olayla ilgili açılan soruşturmalar devam ediyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.