73 Şubeye Ulaşan Baydöner, Darbeyle Sarsılan Mısır’a Restoran Açacak

73 Şubeye Ulaşan Baydöner, Darbeyle Sarsılan Mısır’a Restoran Açacak

Yurtiçinde 73 şubeye ulaşan İzmir merkezli Baydöner, yurtdışında büyüme atağına kalktı.

Yurtiçinde 73 şubeye ulaşan İzmir merkezli Baydöner, yurtdışında büyüme atağına kalktı. Azerbaycan ve Kuzey Irak’ta üç restoranı bulunan şirket, 3 yıl içinde yurtiçinde 150, yurtdışında ise 30 şubeye ulaşmayı hedefliyor. Yurtdışı yatırımlarını Ortadoğu ve Kuzey Afrika’ya yoğunlaştırmayı planlayan Baydöner, özellikle askeri darbenin yaşandığı Mısır’da büyümeyi hedefliyor. Şirket, Mısır’daki ilk restoranı 2014’ün başında Kahire’de açacak. Şirketin yönetim Kurulu Başkanı Levent Yılmaz, yaklaşık 3 yıldan beri Kahire’de restoran açma çalışmalarının olduğunu belirterek, “Mısır’daki darbe ortamı bir risk ama, birçok fırsatlar da sunuyor. Darbeden dolayı yatırımımızı üç ay ertelemek zorunda kaldık. Ancak şu anda Mısır’a yatırım yapmanın tam zamanı. Çünkü kira fiyatları uygun rakama geldi. Yerel bir ortakla Mısır’da büyümeyi planlıyoruz. Kahire, bizi heyecanlandırıyor. Pazar çok büyük. Darbe ortamından dolayı kısa vadede işimiz zor, ama uzun vadede iyi olacak.” dedi.

Baydöner Yönetim Kurulu Başkanı Levent Yılmaz, şirketin yeni yatırımlarını ve başarı hikayesini anlattı. Baydöner markasını 2007 yılında kurduklarında kendilerine çok önemli bir hedef belirlediğini ifade eden Yılmaz, bu doğrultuda zengin Türk mutfağının en güzel yemeklerinden olan iskender döneri standart kalite ile birleştirerek başta Türkiye olmak üzere dünyaya tanıtmak için yola çıktıklarını söyledi. Alışveriş merkezlerinde konumlanan yabancı sermayeli fast food restoran zincirlerine karşı, iskender döneri alternatif hale getirebilmek için özel bir reçete hazırladıklarını kaydeden Yılmaz, “Altyapımızı, restoran konseptimizi belirledik ve devlerle yarışmak üzere yola çıktık. Baydöner, geçtiğimiz yıl Dubai’de gerçekleşen ve dünyanın pek çok ülkesinden gelen seçici grup tarafından yapılan değerlendirme ile Uluslararası Endeavor Girişimcisi ödülü almaya hak kazandı. 8 ülkeden 29 girişimcinin 3 gün boyunca yaptıkları sunumlar sonucunda Apaz Gıda ortakları, 2012 yılında Endeavor Girişimcisi seçildi. Bu ödül, 5 yılda ekibimizle birlikte elde ettiğimiz başarı hikayesinin bir sembolüdür. Bugün de Turquality desteğini arkamıza alarak uluslararası arenada iddiamızı bir kez daha ortaya koymuş olduk.” diye konuştu.
İzmir EXPO 2020’nin yiyecek sponsoru olduklarını da aktaran Levent Yılmaz, “Yola İzmir’den çıkan bir gıda markası olarak EXPO 2020 İzmir’e sponsor olmak ve dönerin markası olma hedefimizi böylesine önemli bir uluslararası organizasyona taşımak bizim için çok önemliydi. EXPO 2020’nin şehrimize ve ülkemize çok büyük fayda sağlayacağına yürekten inanıyor ve organizasyonun bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

‘DÖNER, HAMBURGER VE PİZZAYA RAKİP OLACAK’
Yurtdışı yatırımlarında özellikle Ortadoğu ve Kuzey Afrika’yı hedef aldıklarını vurgulayan Baydöner Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Feridun Tuncer ise, yurtdışındaki büyüme stratejisine ilişkin olarak, “MENA Bölgesi olarak ifade edilen Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkeleri doğal zenginlikleriyle beraber büyüyen, gelişme vaad eden bir ekonomiye sahip. Modernleşme süreciyle birlikte bu ülkelerde hane halkı kişi başı tüketim harcamalarında hızlı bir artış görülmektedir. Sosyal hayatlarının modernizasyonu ile paralel olarak dışarıda yeme içme kültüründe de hızlı bir gelişme olduğunu görüyoruz. Bölge ülkelerinde gastronomi alanında markalaşmış hiçbir yerel zincirin bulunmaması da bizim için değerlendirilmeyi bekleyen bir hazine gibi. Bu nedenle yurtdışı yatırımlarımızı özellikle bu ülkelerde gerçekleştireceğiz. Avrupa Birliği bölgesi de stratejik hedeflerimiz arasında yer alıyor.” bilgilerini verdi. Dönerin orijin ülkesi olan Türkiye’nin dünyadaki imaj ve algısının güçlenmesine paralel olarak hak ettiği yere ulaşacağını dile getiren Tuncer, “Döner, yakın gelecekte dünyanın en çok tüketilen hazır gıda ürünleri sıralamasında pizza, hamburger gibi klasik ürünleri yakalayıp geçecektir.” dedi.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.