7 gün 24 saat üretim yapılıyor

7 gün 24 saat üretim yapılıyor

Konya Şeker bünyesinde Çumra'da faaliyet gösteren Torku Çikolata Fabrikası 7 gün 24 saat üretim yaparak, 37 ihracat yapıyor

KonyaŞeker bünyesinde Çumra'da faaliyet gösteren Torku Çikolata Fabrikası 7 gün 24 saat üretim yaparak, 37 ihracat yapıyor. Bisküvi fabrikasının da hizmete girmesiyle birlikte istihdam sayısı ise 850'ye çıkacak

 

KonyaŞeker bünyesinde faaliyet gösteren Torku Çikolata Fabrikası, üretim kapasitesini artırarak, hem ihracatı hem istihdamı artırıyor. Çumra'da bulunan tesislerde düzenlenen basın gezisinde, yeni çalışmalar ve yatırımlar hakkında bilgi verildi. Torku Çikolata Fabrika Müdürü Süleyman Dündar, Çikolata Üretim Müdürü Rafet Karataş, Ar-Ge Direktörü Fazlı Duran basın mensuplarına fabrikayı gezdirerek, üretim süreci hakkında bilgi verdi. Fabrikada çikolata üretim tesisleri, helva üretim tesisleri ve bonbon şeker üretim tesislerinin yanı sıra Ar-Ge çalışma ofisi de gezdirildi.

ŞEKER'DEN YENİ FABRİKA

Gezinin ardından basın mensuplara bilgi veren Torku Çikolata Fabrika Müdürü Süleyman Dündar, fabrikanın şu an 7 gün 24 saat kapasiteyle çalıştığını belirterek, yeni hattın ise Eylül ayında hizmete gireceğini açıkladı. Torku Çikolata Fabrikası'nın 37 ülkeye ihracat yaptığını kaydeden Süleyman Dündar, "İhracat talepleri 20 günde karşılanabilmektedir. Bisküvi, kek, gofret ve şekerli mamullerde yatırımlarımız devam etmektedir. Devam eden yatırımlarımızla birlikte bisküvi ve çikolata fabrikasının toplam kapalı alanı 95 bin metrekare olacaktır. Mevcut çikolata fabrikasının toplam kapalı alan 95 bin metrekaredir. Bisküvi Fabrikasının toplam kapasitesi ise 54 bin ton olarak öngörülmektedir. Toplamda; çikolata ve bisküvi fabrikasının kapasitesinin 86 bin yıl olması öngörülmektedir" dedi.

İSTİHDAMA KATKIDA BULUNUYOR

Çikolata fabrikasının bölgede önemli oranda istihdam da sağladığını dile getiren Süleyman Dündar, "Mevcut çikolata fabrikamızda çalışan personel sayısı 250 kişi civarındadır. Çalışan personelimizin eğitim seviyeleri en az lise düzeyindedir. Bisküvi fabrikasının da devreye girmesiyle toplam istihdam sayısı 850 kişiye çıkacaktır. Yatırımlarımızın hayata geçmesiyle birlikte, çeşit açısından ülkemizdeki tüm çeşitleri üretebilir halde olacağız. Bunun yanında, şu anda ülkemizde bulunmayan bazı ürünleri de üretebilir halde olacağız" diye konuştu.

YATIRIMLARIN BEDELİ 135 MİLYON DOLAR

Yatırımların toplam bedelinin 135 milyon dolar olduğunu aktaran Dündar, şunları kaydetti: "Bisküvi ve çikolata fabrikası makine parkuru; üretiminden paketleme makinelerine kadar son teknoloji olacak şekilde dizayn edilmiştir. Fabrika olarak yurtdışı pazarlarda büyük potansiyel görüyoruz. Bu yatırımlarımızın ve kullandığımız teknolojinin özellikle Çin pazarında bize önemli bir avantaj sağlayacağını düşünüyoruz. Bu yatırımlarla, bölgemizin ve ülkemizin tarımsal ürünlerine katma değer ilave ederek bölgemizdeki çiftçilerimizin ve ülkemizin refah seviyesini artırmayı hedefliyoruz. Bu yatırımlar şekerin girdi olarak kullanıldığı nihai ürünlerin üretilmesini sağlamaktadır. Bu ürünlerin üretilmesini sağlamaktadır. Bu ürünleri de dünyaya pazarlamayı hedeflemekteyiz." Çikolata Üretim Müdürü Rafet Karataş ise çikolata numunelerinin sürekli kontrol edildiğini belirterek, vatandaşa kaliteli çikolatalar sunduklarını söyledi. ,Ar-Ge Direktörü Fazlı Duran ise yapılan çalışmalarla çikolatanın kalitesinin artırıldığını belirterek, "Uygunsuz hammadde depoya alınmıyor. Mutlaka kalite kontrolü yapılıyor. Yeni ekipmanlar da önümüzdeki günlerde alınacak" dedi.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.