58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun tanıtım toplantısı yapıldı

58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun tanıtım toplantısı yapıldı

58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun (Tour of Türkiye 2023) tanıtım toplantısı yapıldı

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleriyle Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından 23-30 Nisan için planlanan TUR, 6 Şubat'taki depremler nedeniyle 8-15 Ekim'de gerçekleştirilecek. 8 Ekim'de Alanya-Antalya etabıyla start alacak yarış, 15 Ekim'de İstanbul-Sultanahmet etabıyla sona erecek.

Bu yıl 58. kez düzenlenecek organizasyonun tanıtım toplantısı, Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) gerçekleştirildi.

Toplantıya Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Destek ve Mali Hizmetler Genel Müdürü Mehmet Tuncer, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Murat Kocakaya, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın ile davetliler katıldı.

Törende açıklamalarda bulunan Mehmet Tuncer, TUR hakkında bilgi vererek, "Bu muhteşem organizasyonun ülkemizde sporun gelişimi açısından çok önemli bir rolü var. Cumhurbaşkanlığı olarak bu organizasyonu himaye etmemizdeki esas amaç; toplumda bisiklet sevgisinin yerleşmesi, gençlerin bisiklete olan bağının artması. Diğer amacımız da turizm ve ülkemizin tanıtımını sağlamak. Ülkemizin eşsiz doğasına sahip güzide yerler, tüm dünyada canlı yayınlarda izleniyor. Geçen yılki yarış, 615 milyon haneye ulaştı." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.