500 bisiklet ve bisiklet parkı nerede?

500 bisiklet ve bisiklet parkı nerede?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Atilla Kart, parti il binasında düzenlediği basın toplantısında Konya Büyükşehir Belediyesini sert bir şekilde eleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Atilla Kart, parti il binasında düzenlediği basın toplantısında Konya Büyükşehir Belediyesi’ni sert bir şekilde eleştirdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin işlerini kapalı kutu içerisinde yaptığını ve hiç kimsenin belediyeyi denetleyemediğini iddia eden Atilla Kart, “Belediyede ustalıkla örülmüş bir mekanizma var. Burada bir çıkar örgütlenmesi mevcut. Bu çerçevede Konya Büyükşehir Belediyesi’nin de son derece masum bir becerisi var. Kent mobilyaları adı altında bilboardlar, reklam panoları, tramvay durakları, otobüs durakları yenileniyor. Aynı kapsam dahilinde bisiklet parkları yapılacak ve 500 bisiklet alınacaktı. Ben şu ana kadar yapılmış tek bisiklet parkı, binilecek tek bisiklet görmedim” diye konuştu. Büyükşehir Belediyesi’nin sözleşmeyi ihlal ettiğini söyleyen CHP Konya Milletvekili Kart, “Muhatabımız Büyükşehir Belediyesi değil. Biz İçişleri Bakanlığı’nın bu yolsuzlukları neden sorgulamadığını, süresi içinde bitmeyen ihalelerle ilgili neden bir sorgulama yapılmadığını soruyoruz. Aynı ihalenin kapsamında Konya’ya 13 adet silindir kule yapılacaktı ve bu da 2009 nisan ayından önce tamamlanacaktı. Konya’da ben tek silindir kule görmedim” ifadelerini kullandı. Belediyenin kendi reklamlarını yaptığı bilboardlar ve CLP’lerde de büyük bir haksızlığın söz konusu olduğunu dile getiren Kart, “Led ekranlar da 2 yıl gecikmeli teslim edildi. Belediyenin burada büyük kaybı var” dedi. 2010 nisan ayında teslim edilmesi gereken 500 adet bisikletin de üzerinden bir yıldan fazla zaman geçmiş olmasına rağmen teslim edilmediğini söyleyen Kart, “15 gün önce velespit töreni yaptılar. Burada göstermelik 40 bisiklet verdiler. Sonra hayırlı olsun nidaları attılar. İşin arka planında neler dönüyor neler. Oradaki fotoğraf, yalanın tiyatrosunu yaptıklarının göstergesidir” dedi.

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Sabiha Akın da, 2008 yılında bir trafik kazasında hayatını kaybeden modacı Sinem Yalçın tarafından yapılan 100 gelinliğin Konya’ya getirildiğini ve ihtiyaç sahibi gelin adaylarına dağıtılmak üzere ilçe teşkilatlarına verildiğini bildirdi.

RASİM ATALAY

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.