50 TL'yi duyunca Konyalılar akın etti!

50 TL'yi duyunca Konyalılar akın etti!

Kadınlar Pazarı'nda 50 TL'ye hamsi satışı başladı. Piyasaya göre fiyatının yarı yarıya hesaplı olması, hamsiye talebi artırdı. Konyalıların en çok hamsiyi sevdiğini söyleyen Balıkçı Veysel Karabayır, “Konya'da hamsi 80 ile 100 lira arasında satılır.

Kadınlar Pazarı'nda 50 TL'ye hamsi satışı başladı. Piyasaya göre fiyatının yarı yarıya hesaplı olması, hamsiye talebi artırdı. Konyalıların en çok hamsiyi sevdiğini söyleyen Balıkçı Veysel Karabayır, “Konya'da hamsi 80 ile 100 lira arasında satılır. Biz, sürümden kazanıyoruz” dedi

Denizlerde 15 Nisan'da başlayan av yasağı, 1 Eylül itibarıyla sona ermişti. Balıkçılar yeni av sezonu için "vira bismillah" diyerek denize açılmıştı. Balıkçılar ağlarını denize bıraktı. Denizden dönen balıkçılar, bu yılın çok bereketli olduğunu söyledi. Tutulan balıkların Konya'da tezgahlara çıkması ile birlikte alışveriş trafiği hızlandı. Balıkçılar, önümüzdeki günlerde balık bollaşınca fiyatların düşeceğini söyledi.

thumbnail-img-4059.jpg

PİYASADA 80-100, BİZ DE 50 LİRA

Melike Hatun Çarşısı'nda (Kadınlar Pazarı) balıkçılık yapan Veysel Karabayır, hamsinin kilogram fiyatının 50 TL olduğunu söyledi. “Bol olunca hamsinin fiyatı düşer, lodos olur balık çıkmazsa fiyat yükselir” diyen Karabayır, “Biz sürümden kazandığımız için, piyasaya göre ucuza satış yaparız. Genelde Konya'da hamsinin kilogram fiyatı 80 ile 100 lira arasında değişiyor, biz 50 liraya satıyoruz” şeklinde konuştu.

thumbnail-img-4057.jpg

BU DÖNEMDE BİLE CAM GİBİ HAMSİ GELİYOR

Uskumrunun kilo fiyatının 50, küpezin, sardalyanın kilosunun 50, çipura ve levreğin kilosunun da 150 lira olduğunu dile getiren Karabayır, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kefal 100, sazan ise 85 lira. Alabalık 140 lira. Mevsimine göre fiyatlar uygun. Bu sene bolluğun olduğu bir sene olacak. Balıklar çok lezzetli olacak. Herkese balık tüketmelerini öneriyoruz. Hamsiye baksanıza, cam gibi hamsi geliyor bu günlerde. Sezonun tam ortasında hamsi mükemmel olur. Havalar soğudukça balıkların lezzeti de artar. İlgiden memnunuz. Fiyat uygun, balık lezzetli olunca, vatandaşın da talebi artıyor. Havalar soğuyunca vatandaş daha çok balığa talep gösteriyor. Ayrıca Konyalı vatandaşlar, en çok hamsi ve istavrit tüketiyor.”

thumbnail-img-4058.jpg

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum