50 Genç Cdu’lu Merkel’in Ekonomi Politikasından Rahatsız

50 Genç Cdu’lu Merkel’in Ekonomi Politikasından Rahatsız

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in ekonomi politikasını kendi partisi Hıristiyan Demokratik Birlik (CDU) üyesi 50 genç politikacı eleştirdi ve reform çağrısında bulundu. Gençler, “Ekonomik olarak iyi durumdayken reformlara hız vermeliyiz“...

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in ekonomi politikasını kendi partisi Hıristiyan Demokratik Birlik (CDU) üyesi 50 genç politikacı eleştirdi ve reform çağrısında bulundu.

Gençler, “Ekonomik olarak iyi durumdayken reformlara hız vermeliyiz“ ifadesini kullanarak Merkel’i eleştiriyor. Grubun önderliğini yapan Federal Milletvekili ve Sağlık Politikaları Uzmanı Jens Spahn, "Eğer Avrupa’nın ekonomi motoru olarak kalmak istiyorsak daha çok çalışmalıyız. Fakat şu anki başarımız bizi daha üretici yapması gerekirken, boş vermişlik yaşıyoruz." dedi.

Başkent Berlin’de bir araya gelen CDU 2017 ismini taşıyan politikacılar Merkel’den, Eski Başbakan Gerhard Schröder’in hayata geçirdiği Ajanda 2010’nun devamı niteliğinde Ajanda 2020 adı altında reform paketi hazırlamasını istedi. CDU Thüringen Grup Başkanı Mike Mohring, yatırımları kolaylaştırmanın önemli olduğunu söyleyerek, "Orta ölçekli şirketler için bürokrasinin azaltılması, gizli vergi artışının önlenmesi ve işletmelere başlangıç desteğinin sağlanması gerekiyor." dedi.

Asgari ücret, annelerin emekliliği tartışmalarını geride bırakarak üretimi konuşmak gerektiğine işaret eden Birlik Partileri CDU/CSU Parlamento Gençlik Grubu Başkanı Steffen Bilger de kazanç olmadan dağıtımın olmayacağını ifade etti. Hükümetin küçük ortağı CSU Başkanı Horst Seehoferde federal hükümetin kalkınma ve çalışma piyasasında istihdam güvenliği gibi yeni konulara ağırlık vermesi gerektiğini açıklamıştı. Seehofer, yatırım faaliyetlerinin artması için vergi indiriminin gündeme gelmesini talep etmişti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.