5 Kıtadan 50 Ülkeye Direksiyon Ve Süspansiyon Satıyor

5 Kıtadan 50 Ülkeye Direksiyon Ve Süspansiyon Satıyor

Bursa'nın Karacabey ilçesinde traktör, ticari vasıta, iş makinesi gruplarına yönelik direksiyon ve süspansiyon parçaları üreten NSK Group bünyesindeki NSK Otomotiv Direksiyon ve Süspansiyon Parçaları Fabrikası'nın açılışını Başbakan Yardımcısı Bülent Arı.

Bursa'nın Karacabey ilçesinde traktör, ticari vasıta, iş makinesi gruplarına yönelik direksiyon ve süspansiyon parçaları üreten NSK Group bünyesindeki NSK Otomotiv Direksiyon ve Süspansiyon Parçaları Fabrikası'nın açılışını Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç yaptı.

Arınç'a, Vali Münir Karaloğlu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve milletvekilleri eşlik etti. 5 kıtada 50’den fazla ülkeye ihracat yapan fabrikanın sahibi Kazangil ailesinin başarılarından övgüyle söz eden Arınç, dünyanın dört bir tarafına ihracat yapan firmanın başarılarının devamını diledi. Yatırımcının bir yere yatırım yaparken hesabını yaptığını ve geleceği görmesi gerektiğini belirten Arınç, merhum Sakıp Sabancı'nın 'penceremi açıyorum, önümü göremiyorum' dediğini hatırlatarak, şöyle konuştu: “Sonra bir ara ümitlendi, 'penceremi açıyorum, 10 yılımı görüyorum' demişti. Şimdi hamdolsun penceresini açan önünü görüyor Türkiye'de. Bursa'nın ihracatı yüzde 13 artmış geçen yıla göre. Bunun içinde NSK'nın da payı var. 75 ülkeye ihracat yapıyorlar. Son yıllarda işadamlarımızın, üretimlerini pazarlama noktasında çok bilgili olduklarını görüyorum. Türkiye ihracat pazarını ve portföyünü o kadar genişletti ki biz sadece bir kıtaya bağlı değiliz. Global kriz AB'yi de etkiledi ve AB'de bir daralma oldu. Bizim ihracatımız da kısmen etkilendi, ama ihracatımız artıyor. Bunun sırrı yeni pazarlarda. Afrika pazarımız var bizim. ABD, Güney Amerika, Uzak Doğu, Ortadoğu yeni bir alan. İhracatımız 155 milyar dolara ulaştı. Ümit verici bir noktadır. THY şu anda 196 ülkeye uçmaya başladı. Artık uçaklarda yabancı yatırımcıları, yerli işadamlarımızı görebiliyorsunuz."

Üretimde artış olduğunu ve Türkiye'nin büyümeye devam ettiğini belirten Arınç, şunları kaydetti: "Bu fabrika yeni bir fabrika. Yeni bir yatırım, yeni ciro demektir. Cirolarını artırıyor, çalışan işçi sayısını artırıyor. Bu fabrika ile 100 yeni işçiye daha istihdam sağladınız. Ne kadar güzel, 100 evin daha bacası tütecek. Türkiye son 10 yılda 6,5 milyon yeni istihdam sağladı. Batı daralıyor, Türkiye büyümeye devam ediyor. Son rakam yüzde 4,4'tür. Ekonomi yönetimi iyi bir çalışma yapıyor ve sanayicinin önünü açıyor."

"AİLE ŞİRKETİ VAR, İŞİN SIRRI BURADA"

"İnşallah terör sorunu çözülürse bu güne kadar sanayiden ve yatırımdan nasibini alamamış bölgelerimizin de yeni cazibe merkezi olacağını hepimiz biliyoruz." diyen Arınç, Kazangil aile şirketi için şunları söyledi: "Burada aile şirketi var. Belki de işin sırrı burada. Birbirlerine güvenerek iş yapmışlar. Allah yürü ya kulum demiş. Kar işin devamındadır. Siz her gün üst üste bir şeyler koyarsanız bu çok büyük bir bereket demektir. İnşallah kazandıklarınızla ülkemize ihracat geliri sağladığınız gibi hayırlar da yapıyorsunuz."

Vali Münir Karaloğlu da Türkiye'de üretilen her iki otomobilden birinin Bursa'da üretildiğini hatırlattı. Artık yerli otomobil, yerli uçak, yerli tank üretimleri hedefleri ortaya konulduğunu dile getiren Karaloğlu, Bursa'nın bu hedefler konusunda yapacağı çok şey olduğunu vurguladı.

KAZANGİL: TÜRKİYE'DE BİRİNCİ DÜNYADA 6. İMALATÇIYIZ

NSK Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Kazangil ise şunları dile getirdi: "Traktör, ticari vasıta, iş makinesi gruplarına yönelik direksiyon ve süspansiyon parçaları üreten NSK Group, 5 kıtada 75 ülkeye ihracat yapıyor. 1950 yılında, bugün aramızda bulunan babamız Nurettin Kazangil tarafından kurulan işletmemiz, tam 63 yıldır ülkemiz ekonomisine katkı sağlamaktadır. Babamızın Karacabey'de küçük bir atölyede başlattığı bu işletme gelişen, büyüyen Türkiye ile birlikte büyümüş, şükürler olsun bu günlere gelmiştir. 2'si fabrikası olmak üzere 4 şirketten oluşan NSK Group, traktör grubunda hem Türkiye'de hem de dünyada pazar lideri, ağır vasıta grubunda ise Türkiye'de ikinci dünyada da ilk 6 imalatçı arasındadır. Sektörümüzün ortalamasının çok üzerinde hızlı bir büyüme gerçekleştirmekteyiz. New Holland, John Deere, Massef Ferguson, JCB, Hidromek, Hema ve Karsan gibi dünya devlerine yönelik üretim yapıyoruz. Bu üretimimizin yüzde 85'ini ihraç eder duruma geldik." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.