46. Cumhurbaşkanlığı Turu Vıscontı’nin

46. Cumhurbaşkanlığı Turu Vıscontı’nin

46. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nu kazanan İtalyan bisikletçi Giovanni Visconti, hayatında ilk kez böyle bir tur kazandığını söyledi.

46. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Ferdi Genel Klasman birinciliğini elde eden ISD - Neri takımının bisikletçisi Giovanni Visconti, yarış sonrası düzenlediği basın toplantısında, kendisi için ilginç bir deneyim olduğunu belirterek, “Hayatımda ilk kez tur kazandım. Bunda takım arkadaşlarımın çok büyük bir katkısı var” dedi. Tur yarışlarında deneyimi olmadığını, genel klasman birincisi olmayı daha önce denemediğini ifade eden İtalyan sporcu, 3 yıl önceki İtalya Turu’nda 8 gün boyunca pembe mayoyu taşıdığını bildirerek, “Türkiye turunda kendimi daha iyi hissettim” diye konuştu.

MÜFTÜOĞLU: AMACIMIZ FRANSA TURU KADAR BİLİNEN BİR TUR YAPMAK
Türkiye Bisiklet Federasyonu (TBF) Başkanı Emin Müftüoğlu, 46. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun, çok başarılı bir organizasyonla tamamlandığını belirterek, “Amacımız bu turu, gelecek senelerde tüm dünyada en az Fransa Bisiklet Turu kadar bilinen bir tur yapmaktır” dedi. Müftüoğlu, yaptığı açıklamada, bu yıl turun ve katılan sporcuların kalitesinin önceki yıllara göre çok arttığını söyledi. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun uluslararası önemli spor organizasyonları arasına girdiğini belirten Müftüoğlu, “Bunun elbette en önemli nedeni, son üç senede yakaladığımız başarıyla turu, bisiklet dünyasının şampiyonlar ligi olan ‘HC-Hors Class’ kategorisine çıkarmış olmamızdır” dedi.
Gelecek yıl yapılacak tur için çalışmalara başladıklarını bildiren Müftüoğlu, şöyle konuştu: “Bu sene düzenlediğimiz 46. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun sonuna geldik. Öncelikle son üç sene boyunca bize koşulsuz destek olan Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül’e, Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ertuğrul Günay’a, Gençlik ve Spor Genel Müdürümüz Sayın Yunus Akgül’e, Federasyonumuzun ve Tur’un tüm resmi sponsorlarına, Federasyonumuzun Yönetim Kuruluna ve çalışanlarımıza, tura, katılan takım ve sporculara, son olarak turun başarılı olması için büyük bir özveri ve disiplinle çalışan Organizasyon Komitesi’nin değerli üyelerine teşekkürü bir borç bilirim. Bu sene turu, 25’i yabancı 90 gazeteci takip etmiş ve tur canlı olarak her gün iki saat 123 ülkede ve 28 dilde yayınlanmıştır.”
Amaçlarının turu daha da yükseklere taşımak olduğunu ifade eden Müftüoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Amacımız bu turu, gelecek senelerde tüm dünyada en az Fransa Bisiklet Turu kadar bilinen bir tur yapmaktır. Benim ve tüm ekibimin hedefi, bu kadar net ve büyüktür. Tüm çalışmalarımız da bu yöndedir. 47. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun da hazırlıklarının şu andan itibaren başladığını gururla belirtmek isterim.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.