41 kere maşallah

41 kere maşallah

Torku Konyaspor, altyapı noktasında tarihinin en güzel dönemini yaşıyor. Avrupai tesislerde, marka malzemeler ve 22'nin üzerindeki teknik adamlarla geleceğin yıldızlarını yetiştirmenin çabası veriliyor

KONYASPOR ALTYAPISI 5 YILDIZLIK

Futbolda altyapıların ne kadar önemli olduğunu Avrupa'daki futbol kulüplerine bakarak görebiliriz. Son yıllara baktığımızda çok büyük bir sabırla uygulanan altyapı politikaları ile kulüpler önemli ölçüde ekonomilerini düzelttikleri gibi, dünya futboluna da önemli yıldızlar kazandırıyorlar.  Avrupa'dan Konya'ya, yani Konyaspor'a gelecek olursak, yeşil-beyazlı kulübün altyapıda büyük bir devrim yaptığı gerçeğini ıskalamamak lazım. Torku Konyaspor altyapısında inanılmaz işler yapılıyor, inanılmaz işlere imza atılıyor. Açıkçası Altyapı Koordinatörü Cihan Önal, Konyaspor altyapı menajeri Taner Ay ve Anadolu Selçukspor menajeri Akın Kuşçular ile 4'ü kaleci antrenörü olmak üzere 22'nin üzerindeki teknik adam, geleceğin futbolcularını yetiştirmenin, Konya ve Türk futboluna sunmanın çabasını veriyorlar.   Altyapılar ve futbol okulları ile ilgili olarak Cihan Önal'la konuştuk. 

310.20151217102826.jpg

KONYASPORLULUK BİLİNCİ ÖNEMLİ

Haziran 2015 tarihinde göreve geldiğimizde gördük ki alt yapımızdaki tüm yaş guruplarının futbolcu adayı ihtiyacı var. Tüm gruplar birbirlerinden yaptıkları takviyelerle müsabakalara çıkıyorlardı. Bu eksikliği sonlandırmak adına “futbol okulları” projesini hayata geçirdik. Öncelikle merkez ilçelerimizde kulübümüz bünyesinde, anlaşmaya varılmış halı sahalarda 6-16 yaş arası futbol okulları projesinin startını verdik. Tüm alt yapı hocalarımızın belirli periyotlara takip ettiği bu okullarda göze batan futbolcu adayları Anadolu Selçukspor ve Konyaspor alt yaş guruplarında değerlendirilmeye başlandı. Konya'mızın ilçelerinde de hayata geçirilme aşamasına gelen futbol okulları projesinde yetenekli sporcuları kazanmanın yanı sıra, kulübümüzün marka değerini artırmak, genç nesillere Konyasporluluk bilincinin yerleştirilmesi de planlanmıştır.

320.20151217102837.jpg

MERDİVEN ALTLARINDAN KURTULDUK

Tüm sporcularımızın ve hocalarımızın daha sağlıklı ortamlarda antrenman yapabilmeleri adına yıllardır “merdiven altı” diye nitelendirilen soyunma odasından alt yapımızı kurtarıp Karatay ilçemizde bulunan Nihat Gün tesislerini kulübümüzün kullanımına açtık. Tesisimizde tüm yaş guruplarına ait soyunma odaları, bu odalarda sıcak su, teorik derslerin yapılabileceği ortamlar ve materyaller,hocalarımızın antrenmanlara hazırlanacağı çalışma odaları, sağlık ekibi odaları, velilerimizin antrenmanları izleyebileceği suare bölümleriyle alt yapımıza rahat bir çalışma imkanını sağladık. Antrenmanlarımızı Nihat Gün tesislerimizin yanı sıra Tatlıcak Tevfik Lav tesislerinde de sürdürmekteyiz. Ayrıca Tevfik Lav tesislerimizde bitme aşamasına gelen kondisyon merkezini de alta yapımızın hizmetine sunmuş bulunmaktayız.

330.20151217102846.jpg

ZAFER TESİSLERİ ALTYAPININ EMRİNDE

Konya dışından gelen sporcularımızın ikamet etmesi adına  Zafer'de bulunan kulüp binamızda yeni sezon başlamadan yapmış oldugumuz yenileme işlemleri ve eksikliklerin tamamlanması işlemiyle tesisimizi birçok profosyonel takımda bulunmayan imkanları alt yapı sporcularımızın kullanımına sunduk. İkişer kişilik odalarda televizyon, buzdolabı, yatak ve dolaplar bu sene ilk kez kullanıma sunulmuştur. barınma ve beslenme imkanlarıyla Anadolu Selçuklu ve Konyaspor alt yapı oyuncuları rahat edebileceklerı imkanlara kavuşmuş oldular.

330.20151217102901.jpg

SPOR MALZEMELERİMİZ PIRIL PIRIL

Her sezon alt yapılarda eksikliği hissedilen fakat tam anlamıyla bir türlü sonuç alınamayan antrenman ve kamp malzemeleri sorununu da çözüme kavuşturduk. Anadolu Selçukspor ve Konyaspor U-11,U-12,U-13 guruplarının tüm antrenman malzemeleri sponsor bulunarak temin edilmiştir. Anadolu Selçukspor ve Konyaspor gelişim ligleri ve elit liglerdeki guruplarımızın antrenman ve kamp malzemeleri yönetimimizle görüşülerek karşılanmıştır. Anadolu Selçukspor ve Konyaspor gelişim liglerindeki ve elit liglerdeki takımlarımızın deplasmanları konaklama ve seyahatleri konusunda titizlikle davranılmakta uzak yolculuklara uçakla ulaşım imkânı tercih edilmektektedir. Futbolcu adayı gençlerimizin sosyal gelişimleri de göz önünde bulundurularak onlara en iyi imkânları sunma gayreti içerisindeyiz.

350.jpg

Recep ÇINAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum