40 çeşit ürün görücüye çıktı

40 çeşit ürün görücüye çıktı

Konya'da geleneksel hale gelen 'Dünden Bugüne Geleneksel Türk El Sanatları Şöleni’nin 8.'si Kule Site AVM’de açıldı.

Şölen, Konya Valiliği’nin himayesinde, Konya Ticaret Odası, Konya Ticaret Borsası ve Konya Sanayi Odası işbirliğiyle Kule Site AVM’de Limon Ağacı Danışmanlık tarafından düzenlendi. Şölenin açılış törenine; Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Aksaray Valisi Ali Mantı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak, İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ünsal Sözbir, etkinliğin organizatörü Serpil Polat, diğer oda başkanları, ustalar ve çok sayıda kişi katıldı.

40 geleneksel Türk el sanatı ustasının 40 farklı ürünü icra edeceği şölenin açılışı, edilen dua ve ardından kesilen kurdele ile yapıldı. Açılış öncesi konuşma yapan Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, unutulmaya yüz tutulan mesleklerin yaşatılması açısından bu şölenin büyük önem arz ettiğini ve geleneklerin yeni kuşak ile tanıştırılması konusunda yine şölenin ayrı bir öneme sahip olduğunu dile getirdi.

Vali Toprak, daha sonra şunları kaydetti: “Bu şölen, yaklaşık 8 yıldır devam ediyor. Bu anlamda geleneksel bir hâl almış durumda. Birbirinden farklı alanlarda çok kıymetli üretilen eserler, Konyalı vatandaşlarımız ile buluşuyoruz.

Farklı şehirlerden farklı kültürlere sahip ustalar, hem eserlerini hem de kültürlerini Konyalılar'a tanıtacak. Ben, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” Konuşma ve açılışın ardından Vali Toprak'a organizatörü düzenleyen Serpil Polat tarafından hediye takdim edildi. Toprak ve beraberindekiler de farklı el işleme ürünlerinin yer aldığı sergiyi gezdi ve ustalardan ürünler hakkında bilgiler aldı.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.