4 Yaşındaki Diyar Gürcan'ın Cenazesinin Kucakta Taşınması Meclis Gündeminde

4 Yaşındaki Diyar Gürcan'ın Cenazesinin Kucakta Taşınması Meclis Gündeminde

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na soru önergesi verdi. Tanrıkulu,...

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

Tanrıkulu, Sivas’ta iki gün boyunca tedavi gördükten sonra hayatını kaybeden 4 yaşındaki Diyar Gürcan’ın cenazesinin, memleketine taşınması için aile tarafından talep edilmesine rağmen cenaze aracı veya ambulans tahsis edilmediğini dile getirdi. Tanrıkulu, bunun sonucu olarak çocuğun cenazesinin, babası Mücahit Gürcan tarafından bir ticari taksiyle 9 saat boyunca kucakta taşınarak köyüne götürülmek zorunda kaldığını söyledi.

TANRIKULU, BAKAN MÜEZZİNOĞLU'NA ŞU SORULARI YÖNELTTİ

Cenazenin taşınması için araç tahsis edilmesi gibi en temel sosyal haklardan birinden söz konusu vatandaşların yararlandırılmamasının ve bu konudaki taleplerinin yerine getirilmemesinin nedeni nedir?

Ölüm halinde vatandaşlara cenaze aracı tahsisinde değerlendirme hangi kriterler dikkate alınarak yapılmaktadır?

Cenaze aracı tahsis talebinin reddinden sorumlu olan kamu görevlileri hakkında idari soruşturma açılmış mıdır?

Maddi durumu kötü olan bir ailenin dört yaşında çocuğunun cenazesinin yaz sıcağında 9 saat boyunca bir taksi ile taşınmak zorunda kalması, hükümetinizin sürekli olarak övünmekte olduğu sağlık politikalarının bir sonucu mudur?

Bu utanç tablosu karşısında bakan olarak herhangi bir özeleştiride bulunmayı düşünüyor musunuz?

Ortaya çıkan bu görüntüyü, Başbakan'ın sürekli olarak tekrarladığı “Bizim dönemimizde kimse hastanelerde rehin kalmadı, hiçbir cenaze hastanede kalmadı” sözleri ışığında sorumlu bakan olarak nasıl değerlendiriyorsunuz?

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.