4. Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel İçin Devlet Mezarlığı'nda Tören Düzenlendi

4. Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel İçin Devlet Mezarlığı'nda Tören Düzenlendi

Türkiye'nin 4. Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel, Ankara Devlet Mezarlığı'ndaki kabri başında düzenlenen resmi bir törenle anıldı. Anma törenine, Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Cemal Gürsel'in torunları Özdem Gürsel, Melkan Gürsel...

Türkiye'nin 4. Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel, Ankara Devlet Mezarlığı'ndaki kabri başında düzenlenen resmi bir törenle anıldı.

Anma törenine, Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Cemal Gürsel'in torunları Özdem Gürsel, Melkan Gürsel Tabanlıoğlu ve askeri erkan katıldı.

Heyetin saygı yürüyüşüyle başlayan tören Cemal Gürsel'in özgeçmişinin okunması, Cumhurbaşkanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'nin çelenklerinin mezara konulmasıyla devam etti. Ailesinin mezara çiçek bırakmasının ardından Cemal Gürsel için saygı duruşunda bulunuldu.

Anma etkinliği Gürsel ailesine taziyelerin iletilmesi ile sona erdi. 4. Cumhurbaşkanı'nın torunlarından olan Melkan Gürsel Tabanlıoğlu yaptığı açıklamada, törene uzun zamandır katıldıklarına işaret ederek, böyle bir devlet büyüğünün ismini devam ettiriyor olmanın kendileri için büyük gurur vesilebi olduğunu söyledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.