3D yazıcıyla 2.5 saatte bir ev

3D yazıcıyla 2.5 saatte bir ev

Çinli firma 3D baskıyla tanesi 5 bin dolara günde 10 ev inşa ederek, sektörde yeni bir yarış başlattı.

Konut sektöründe yepyeni bir dönem başlıyor. Hayatın birçok alanında popülaritesi hızla artan 3D yani üç boyutlu baskı şimdi de emlak sektörüne sıçradı. Dünya genelinde mimarlar 3D konseptinde projeler geliştirmek için yarışırken, bunun hem çevresel hem de ekonomik avantajlarına dikkat çekiliyor. Tabii birçok alanda olduğu gibi Çinliler bu konuda da hızlı çıktı ve 3D'de fabrikasyon üretime geçti.

OBAMA ZİYARET ETTİ

Winsun adlı Çinli firma bu yıl günde 10 tane 3D ev inşa ettiklerini açıkladı. Bu evlerin maliyeti ise sadece 5 bin dolar. Öte yandan Amsterdam'da da benzer bir proje yürütülüyor. Mimarlar dönüşebilir ve çevreci materyallerle '3D baskı kanal ev' çalışmasını hızlandırıyor. ABD Başkanı Barack Obama'nın da çalışmaları ziyaret ettiği proje kapsamında bir de halk müzesi inşa edilecek.

TAŞLAR YERİNDEN OYNAR

3D konut, katman katman baskı yapılarak inşa ediliyor. Bunun inşaat endüstrisinde taşları yerinden oynatacağını savunan uzmanlara göre baskı makinelerinin geliştirilmesiyle evler tek seferde bir bütün olarak da üretilebilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.