300 Yıllık ‘gelinardıç’ Ağacı Korunmaya Muhtaç

300 Yıllık ‘gelinardıç’ Ağacı Korunmaya Muhtaç

Mersin’in Silifke ilçesinin Pelitpınar Mahallesi'nde bulunan eski köy mezarlığında bulunan 'gelinardıç’ adı verilen ağacın gövdesi 7 metre 40 santim Görenlerin dikkatini çeken ağacın yaklaşık 300 yıllık olduğu tahmin ediliyor. Gelinardıç...

Mersin’in Silifke ilçesinin Pelitpınar Mahallesi'nde bulunan eski köy mezarlığında bulunan 'gelinardıç’ adı verilen ağacın gövdesi 7 metre 40 santim Görenlerin dikkatini çeken ağacın yaklaşık 300 yıllık olduğu tahmin ediliyor. Gelinardıç ağacının bulunduğu mevkide ise bir çok ağacın çift ve gövdeli olduğu dikkat çekiyor.

300 yıllık olduğu tahmin edilen ağacın korunması için bulunan mevkide inceleme yapılıp anıt ağacı olarak korunma altına alınması gerektiğini belirten ormancı İsmail Yıldırım, "Bu ağacın hikayesi de çok ilginç. Yaklaşık 200-300 yıl arasında olduğunu tahmin ettiğim bu ağaca zamanın bir gelin kendini asarak intihar etmiş. Bu nedenle adı gelinardıç olarak kalmış. Ardından burası köyün mezarlığı yapılmış. Şuanda ağaç çok idi kolları bulunan ve geniş gövdeli bir hal almış. Bu ağacın kuruyup gitmesine gönlümüz el vermiyor. Ayrıca buradaki diğer ağaçlarında gövdeleri ikili bir şekilde ilerleyip dallarında birleşiyor. Bu da doğanın bir olayı yada köye yakın olduğu için otlar hayvanlarının verdiği zarardan dolayı olabilir. Bizler bu ağacın korunmasını ve anıt ağacı olarak tescillenmesini bekliyoruz." dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.